Kako odpreti d.o.o.

Kako na hiter in poceni način odpreti d.o.o.

Kako odpreti d.o.o. (slika: Shutterstock - Business)

Kako odpreti d.o.o. (slika: Shutterstock – Business)

Najverjetneje ste pričeli brati pričujoče besedilo, ker se tudi vi sprašujete, kako odpreti d.o.o in nato pričeti s poslovanjem. Najpomembneje je, da poskusite dobiti vse odgovore na to, kako odpreti d.o.o, zbrane na enem mestu. V pričujočem članku bomo osvetlili nekatera najbolj pogosta vprašanja in pomisleke, ki se pojavijo, ko se bodoči podjetniki sprašujejo, kako odpreti d.o.o in pri tem ohraniti stroške odpiranja na čim bolj nizki ravni. Najprej je potrebno povedati, da je najboljši odgovor na vprašanje, kako odpreti d.o.o, tisti, ki razloži, kako je ta postopek možno izpeljati na čim bolj hiter in preprost način.

Kako odpreti d.o.o.?

Novo podjetje se lahko odpre v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: info@firmica.si
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Kako odpreti d.o.o. pri Firmica.si

Vsak podjetnik, ki gleda, kako odpreti d.o.o, mora pričeti na določeni točki. Teh izhodiščnih točk je več, saj niso vse med seboj odvisne in je zaradi tega postopek odpiranja mogoče pričeti in nadaljevati na različne načine. Vendar pa je zelo pomembno to, da se še preden natančno ugotovite postopek, kako odpreti d.o.o, izberete ime firme za vaše podjetje. Firma je v odnosu do podjetja nekaj podobnega temu, kar je lastno ime v odnosu do osebe. Vsi pa se zavedamo tega, kako pomemben korak je izbira imena, ki bo zaznamovalo tisto, kar označuje. Še preden torej pogledate vse korake, kako odpreti d.o.o, izberite dobro ime, ki bo na kratek in jedrnat način izpričevalo osnovno vizijo ter poslanstvo podjetja. Firma ne sme biti izbrana kar tako, ampak mora biti v sozvočju z dejavnostjo, ki jo podjetje opravlja, saj se bo tako bolje prijelo v zavesti bodočih poslovnih partnerjev.

Kadar je ime firm izbrano, se lahko prične natančneje poizvedovati, kako odpreti d.o.o oziroma katere korake in katere institucije je potrebno pri tem obiskati. Eden izmed razlogov, zakaj se ljudje odločajo za odprtje družbe z omejeno odgovornostjo, je to, da omogoča enostaven način partnerstva. Gre namreč za družbo, ki na najbolj preprost način ureja odnose med ljudmi, ki željo skupaj ustanoviti podjetje in nato sodelovati. Pomembno vprašanje pri tem torej ni le, kako odpreti d.o.o, ampak tudi kdaj se ga najbolj izplača ustanoviti. Eden od privlačnih vidikov družbe z omejeno odgovornostjo je, da lastniki ne odgovarjajo za poslovanje družbe s svojim premoženjem, kot to velja za samostojne podjetnike. Tisti, ki razmišljajo, kako odpreti d.o.o, se zanj odločajo, ker nočejo kompromitirati premoženja svoje družine v primeru, da bi podjetniški podvig ne uspel. S tem ne zavarujejo le sebe, ampak tudi svoje bližnje, ki so od njih odvisni.

Najlažji način, kako odpreti d.o.o, je ta, da obiščete spletno stran Vse na enem mestu. Prek elektronske prijavnice lahko popolnoma brezplačno ustanovite svojo družbo z omejeno odgovornostjo. Na tem portalu se nahajajo skorja vsi odgovori na vprašanje, kako odpreti d.o.o. Potrebno pa je opozoriti, da prek spletnega VEM lahko odprete le enoosebni d.o.o., kar pomeni, da družba ne more imeti več kot enega lastnika. Pri tem pa je potrebno še zagotoviti osnovni kapital 7.500 evrov v denarju, kar pomeni, da prek spleta ni mogoče registrirati podjetja, ki ima za osnovni kapital vpisane stvarne vložke. Preprost način, kako odpreti d.o.o, je tudi obisk fizičnih točk VEM, kjer je mogoče registrirati tudi druge pravno organizacijske oblike poslovnih družb.

Imate vprašanja kako odpreti d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: info@firmica.si.

 

Kako odpreti d.o.o.
5 (100%) 3 votes

Firmica.si

  • D.o.o. za tujceD.o.o. za tujce Kako lahko d.o.o. ustanovijo tujciSlovenska zakonodaja dopušča, da lahko podjetja ustanavljajo tudi tujci. Zato obstaja zakonska podlaga, ki ureja […]
  • Odprtje podjetjaOdprtje podjetja Kako poteka odpiranje podjetja? Kadar poteka odprtje podjetja je potrebno opraviti številne organizacijske in pravne korake, ki zahtevajo precej napora, časa […]
  • Nakup d.o.o.Nakup d.o.o. Nakup novega podjetjaV primeru, da vas zanima nakup d.o.o. –ja, morate, če se odločite za takšno pot, s katero lahko pridete do lastništva nad podjetje, […]
Objavljeno v Ustanovitev d.o.o.

place Tehnološki park 24, LJ, Slovenija
tel Slovenia English 00386 41 823 888   viber
tel Italian English 00386 40 823 888   viber
tel Slovenia Slovenia 00386 70 823 888
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
tel Slovenia Ukraina 00380 947 121 508
mail info@firmica.si
skypem firmica.si

Kontakt

Izpolnite spodnji obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Vaš e-mail

Vaš telefon

Sporočilo

Vnesite kodo iz slike captcha


Izjave strank

ales-novak-odprtje-podjetja
Zelo zadovoljen! Hitro sem potreboval odkup podjetja kot pogoj za prijavo na javni razpis. Registracija podjetja d.o.o. je bila izvedena hitro in strokovno."

- Milan

Izberi tip novic

Pridruži se nam!

Video stranke

Kliknite za ogled: