Prodaja podjetij

Prodaja podjetij – Na kaj morate paziti, ko kupujete podjetje

Prodaja podjetij

Prodaja podjetij

Prodaja podjetij je eden izmed najbolj razširjenih načinov, kako pridejo novi podjetniki do svojega lastnega podjetja? Nekateri poslovni procesi, ideje in podjetniški podvigi žal ne dopuščajo uspešnega poslovanja pod okvirom samostojnega podjetništva. Za takšne primere je potrebno ustanoviti družbo z omejeno odgovornostjo. Vendar pa poleg lastne ustanovitve obstaja tudi prodaja podjetja, tako da lahko oseba postane lastnik podjetja tudi tako, da ga preprosto odkupi. Posamezniki potrebujejo podjetje zaradi različnih razlogov. Sploh v Sloveniji je znano, da je veliko bolj ugledno poslovati v okviru d.o.o.-ja, kot pa v okviru samostojnega podjetništva (s.p.). Gre za specifiko slovenskega trga, ki je zakoreninjena v poslovni etiki in posameznik le stežka lahko kaj spremeni na tem področju.

Prodaja podjetja

Prodaja podjetij ni več tako zapletene stvar, kot je bila nekoč. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: info@firmica.si
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Prodaja podjetij pri Firmica d.o.o.

Vendar pa je včasih prodaja podjetja lažji način, kot je ustanovitev. Ustanovitev podjetja pomeni, da bo morala oseba skozi zapletene pravne postopke. Najprej je potrebno oceniti vrednost sredstev, ki se bodo vpisala v osnovni kapital, za kar potrebujemo cenilca in na koncu še notarja. Za razliko od tega, pa prodaja podjetij med osebami (pravnimi in fizičnimi), poteka z že konstituiranimi podjetji. To pomeni, da se prodaja podjetij vrši z že tako rekoč izdelanimi podjetji. Gre za podjetja, ki imajo svoj ustanovitveni akt in so vpisana v sodni register, tako da prodaja podjetij predstavlja odkup podjetja, ki lahko takoj prične poslovati. Običajno prodati podjetje pomeni, da kupec odkupi podjetje in prevzame dolg do podjetja v višini ustanovitvenega kapitala. S časom, ko pride novi lastnik do potrebnih denarnih sredstev, lahko ta dolg vrne. Vendar, to je potrebno še enkrat poudariti, prodaja podjetij pomeni na drugi strani odkup podjetja, ki lahko z dnevom prepisa na novega lastnika prične poslovati. Podjetniki, ki imajo poslovno idejo, ki zahteva hitro realizacijo, lahko pričnejo s poslovanjem že drugi dan po tem, ko se je prodaja podjetij zaključila. Res pa je, da je hitrost tega postopka odvisno od prodajalca. Prodaja podjetja pri najhitrejših ponudnikih te storitve se lahko zaključi že v enem dnevu. Potrebno je izvesti prepis in pridobiti sklep sodišča, to pa je v praktično vse, kar je potrebno narediti.

Bi radi prodali svoje podjetje?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail info@firmica.si place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Vnesite kodo iz slike: captcha


Če vas zanima prodaja podjetij, ker nimate časa ali denarja, da bi ustanovili svojega, potem morate paziti le na eno stvar. Zelo pomembno je, da se prepričate, da prodaja podjetij nima za seboj kakšnih sumljivih računov. Preveriti morate, da podjetje, ki ga boste odkupili, nima skritih dolgov, blokiranih računov (izvršb) ali kakšnih drugih pravnih postopkov, ki ga utegnejo bremeniti. Težava je v tem, da ko se zaključi prodaja podjetij, se skupaj s podjetjem prevzamejo tudi dolgovi podjetja. Res je, da ti dolgovi ne bremenijo lastnika podjetja osebno, vendar s kompromitiranim podjetjem si nihče ne more kaj veliko pomagati. Velikokrat prodaja podjetja zanima posameznike, ki bi se radi s hitro odkupljenim podjetjem prijavili na kakšen razpis za podjetniške iniciative. Kompromitirano podjetje, ki ga bo revizor skrbno pregledal, pa bo na državnih razpisih le stežka pridobilo razpisna sredstva. S tem pa bo izgubljeno precej denarja in časa, ki ju je bilo potrebno investirati v zagon projekta, ki je bil prijavljen na razpis.

Imate vprašanja kako poteka prodaja podjetij?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888, 040 823 888 ali pošljete email na: info@firmica.si.

Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail info@firmica.si
skypem firmica.si

 

Prodaja podjetij
5 (100%) 3 votes

Firmica.si

  • Nakup podjetjaNakup podjetja Nakup podjetja ali ustanovitev?Vsak resen podjetnik s poslovno idejo mora čim prej urediti pravni status svojega poslovanja. Na razpolago ima pri tem […]
  • Kako ustanovim d.o.o.?Kako ustanovim d.o.o.? Postopek ustanavljanja d.o.o.-jaVsak, ki bi se rad lotil podjetniške kariere, se bo enkrat vprašal: kako ustanovim doo? Družba z omejeno odgovornostjo je […]
  • Želite narediti prepis d.o.o.Želite narediti prepis d.o.o. Kako poteka prepis d.o.o. –jaO tem, kako poteka prepis d.o.o., zelo pogosto razmišljajo lastniki družinskih podjetij. Tudi v Sloveniji imamo kar nekaj […]
Objavljeno v Ustanovitev d.o.o.

place Tehnološki park 24, LJ, Slovenija
tel Slovenia English 00386 41 823 888   viber
tel Italian English 00386 40 823 888   viber
tel Slovenia Slovenia 00386 70 823 888
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
tel Slovenia Ukraina 00380 947 121 508
mail info@firmica.si
skypem firmica.si

Kontakt

Izpolnite spodnji obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Vaš e-mail

Vaš telefon

Sporočilo

Vnesite kodo iz slike captcha


Izjave strank

ales-novak-odprtje-podjetja
Zelo zadovoljen! Hitro sem potreboval odkup podjetja kot pogoj za prijavo na javni razpis. Registracija podjetja d.o.o. je bila izvedena hitro in strokovno."

- Milan

Izberi tip novic

Pridruži se nam!

Video stranke

Kliknite za ogled: