Registracija d.o.o.

Prednosti pri ustanavljanju družbe z omejeno odgovornostjo

Registracija d.o.o. (slika: shutterstock)

Registracija d.o.o. (slika: shutterstock)

Registracija d.o.o. pomeni ustanovitev podjetja, ki bo poslovalo pod pravno organizacijsko obliko družbe z omejeno odgovornostjo. Obstajajo različni razlogi, zakaj je registracija d.o.o. boljša od registracije katere druge oblike podjetja. Običajno se bodoči podjetniki odločajo med družbo z omejeno odgovornostjo in samostojnim podjetnikom. In v luči te izbire se registracija d.o.o. velikokrat izkaže bolj privlačna zaradi pravnih implikacij lastnika. Samostojni podjetnik namreč odgovarja tudi pri poslovanju s celotnim svojim premoženjem. To pomeni, da v primeru, ko gre posel slabo, ko posel ne zadosti zastavljenim ciljem, ko kupci ne poravnajo računov itn., mora za obveznosti, ki jih ima samostojni podjetnik sam odgovarjati tudi s svojo nepremičnino avtomobilom in drugim premoženjem, ki je vpisano na njegovo ime. Prav zaradi tega, se mnogim zdi registracija d.o.o. boljša alternativa, saj v tem primeru lastnik ne odgovarja z vsem svojim premoženjem, ampak le s tistim delom, ki ga je vložil v podjetje. Njegova osebna lastnina je popolnoma izvzeta.

Registracija d.o.o. v praksi

Ustanovitev podjetja se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: info@firmica.si
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Varnost registracije d.o.o.

V tej luči se zdi registracija d.o.o. nekoliko bolj varna, saj ljudje zelo ne radi izpostavljamo nevarnosti vsega, kar si lastimo. Vendar pa po drugi strani odločitev za registracijo s.p.-ja pomeni tudi bolj previdno dinamiko poslovanja, kar lahko predstavlja določene prednosti, ker so podjetniki v tem primeru bolj zadržani pred sprejemanjem tveganja. Vendar pa je tudi od narave samega poslovnega okolja, v katerem deluje podjetje, odvisno, katera oblika je boljša. Sicer pa velja opozoriti, da je registracija d.o.o. v poslovni kulturi slovenskega okolja bolj spoštovana kot ustanovitev s.p.-ja. V resnici nekih realnih razlogov za to ni, ampak gre za poslovno – kulturno specifiko, ki pa jo morajo podjetniki vedno upoštevati, saj delujejo v širšem okolju, ki tako ali drugače učinkuje na poslovno uspešnost.

Med enega izmed ključnih razlogov, zakaj je registracija d.o.o. primerna, je poslovno partnerstvo. V primeru, da bi več posameznikov skupaj želelo realizirati neko poslovno idejo, je registracija d.o.o. daleč najboljša oblika. Glede na začetni kapitalski vložek se porazdeli lastništvo podjetja in v skladu s tem tudi participacija na dobičku, ki ga bo podjetje v prihodnosti realiziralo. Seveda se na tak način lahko tudi precej lažje pridobijo investitorji, ki nočejo sodelovati v podjetju drugače kot prek lastne investicije, ki jim bo v prihodnosti, če se bo podjetje razvilo, prineslo seveda tudi dobiček. Še ena prednosti, ki jo ima registracija d.o.o., je, da je ta pravno organizacijska oblika iz pravnega vidika veliko bolj ugodnejša kot samostojno podjetništvo.

Če za konec pogledamo še birokratski vidik, ki ga predstavlja registracija d.o.o., velja opozoriti, da je najlažje ustanoviti tako imenovani enostavni d.o.o. Pri tem je registracija d.o.o. najbolj poceni in hitra. Registracija d.o.o. v tem primeru poteka na treh nivojih: vložki se vplačajo izključno v denarju in sicer v višini 7.500 evrov, akt o ustanovitvi se sklene na vnaprejšnjem VEM obrazcu in se ga ne da spremeniti in na koncu se družbenik odloči, da vodi elektronsko knjigo sklepov. Na tak način je registracija d.o.o. prek točke VEM možna v enem dnevu. Še lažja pa je registracija d.o.o. prek spletnega mesta e-VEM, ki se v teh treh nivojih zaključi že v nekaj klikih.

Imate vprašanja pri registraciji d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: info@firmica.si.

 

Registracija d.o.o.
5 (100%) 2 votes

Firmica.si

  • Kupim d.o.o.Kupim d.o.o. Z nakupom d.o.o.-ja do najhitrejšega pričetka poslovne potiOdločitev za vstop v svet podjetništva zahteva, da imam pred seboj skrbno izdelan poslovni […]
  • Kako ustanoviti d.o.o.Kako ustanoviti d.o.o. Nekaj osnovnih priporočil pri ustanavljanju d.o.o.-jaVečina bodočih podjetnikov, se slej ko prej vpraša, kako ustanoviti d.o.o., kaj pri tem potrebujejo, […]
  • Odprtje podjetjaOdprtje podjetja Kako poteka odpiranje podjetja? Kadar poteka odprtje podjetja je potrebno opraviti številne organizacijske in pravne korake, ki zahtevajo precej napora, časa […]
Objavljeno v Ustanovitev d.o.o.

place Tehnološki park 24, LJ, Slovenija
tel Slovenia English 00386 41 823 888   viber
tel Italian English 00386 40 823 888   viber
tel Slovenia Slovenia 00386 70 823 888
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
tel Slovenia Ukraina 00380 947 121 508
mail info@firmica.si
skypem firmica.si

Kontakt

Izpolnite spodnji obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Vaš e-mail

Vaš telefon

Sporočilo

Vnesite kodo iz slike captcha


Izjave strank

ales-novak-odprtje-podjetja
Zelo zadovoljen! Hitro sem potreboval odkup podjetja kot pogoj za prijavo na javni razpis. Registracija podjetja d.o.o. je bila izvedena hitro in strokovno."

- Milan

Izberi tip novic

Pridruži se nam!

Video stranke

Kliknite za ogled: