I računovodstvo

I računovodstvo

I računovodstvo

Računovodske potrebe in velikost podjetja

Ali ste tik pred ustanovitvijo podjetja, društva, zavoda in vas zanima, kakšne so cene za i računovodstvo? Na to vprašanje je možnih veliko odgovorov, ki so odvisni od različnih dejavnikov, ki so tako ali drugače povezani s poslovanjem pravne osebe ali samostojnega podjetnika. Vsaka oblika pravnega subjekta ima posebna načela, kako se vodi i računovodstvo, oziroma kakšne oblike poročil mora pošiljati državnim organom. Zato pa se cena za i računovodstvo razlikuje predvsem po obsegu storitev, ki jih nekdo potrebuje.

Primerno i računovodstvo

Pri iskanju primernega i računovodstvo si najlažje pomagamo tako, da med seboj primerjamo različne pakete računovodskih storitev, ki jih določeno i računovodstvo ponuja. Za popoldanske samostojne podjetnike, manjše samostojne podjetnike in manjša ljubiteljska društva so paketi za i računovodstvo relativno najbolj cenovno ugodni. Zavedati se morate, da je cena za i računovodstvo določena predvsem s tem, koliko dela ima i računovodstvo s knjiženjem in obračunavanjem. Prej omenjeni podjetniki in društva imajo običajno majhno število poslovnih dogodkov, ki nastanejo v mesecu dni. V glavno knjigo in saldakonte je zato potrebno vknjižiti majhno število dokumentov, kar pomeni, da z njimi ni veliko računovodskega dela. Poleg tega takšni manjši subjekti niso zavezani plačevanju davka na dodano vrednost, ker niso vstopili v ta sistem, kar pomeni, da i računovodstvo ne obračunava DDV-ja.

Zahtevajte ponudbo za Firmica računovodstvo:

Kontaktirajte nas za ugoden paket računovodstva

tel 041 823 888 tel 040 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte:

Vaš e-mail:

Vaš telefon:

Število izdanih in prejetih računov:

Število zaposlenih:


Večji kot je subjekt, več dela ima z njim i računovodstvo. Takoj kot vstopi v sistem DDV, je potrebno pričeti z obračunavanjem. To je lahko mesečno ali trimesečno in bolj kot je pogosto, dražja bo računovodska storitev. Večja podjetja imajo tudi več potreb po obveščanju o računovodskih in davčnih novostih, ki so povezane z njihovo dejavnostjo. Velikost v tem primeru sicer ni kriterij, saj je to pomembno tudi za manjša podjetja. Ne izražen interes manjših podjetij do teh informacij je prej izraz slabosti. Mnogim podjetnikom se zdi plačevanje za pridobivanje informacij nesmiselno, ker so prepričani, da lahko do njih pridejo sami na brezplačen način. Pri tem pa ne upoštevajo oportunitetne stroške izgubljenega časa, ki bi ga lahko porabili raje v svoji poslovni aktivnosti, kjer dejansko ustvarjajo dodano vrednost. Za vsakogar, ki se ukvarja s pridobitno dejavnostjo, je pomembno, da mu i računovodstvo priskrbi vitalne davčno računovodske informacije, ki pomagajo pri planiranju poslovnih transakcij na takšen način, da je davčna osnova čim nižja in s tem dobiček, ki ostane v podjetju, čim višji.

Imate vprašanja glede računovodstva?

Pokličete na 041 823 888, 040 823 888 ali pošljete email na: [email protected] nudimo kvalitetne računovodske storitve in svetovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*