Izbris d.o.o.

Izbris d.o.o. se ne izplača, raje ga prodajte!

Izbris d.o.o.

Izbris d.o.o.

Zakaj bi izbrali izbris d.o.o. iz sodnega registra, če pa lahko podjetje preprosto prodate? Izbris d.o.o. je precej dolgotrajen in drag postopek. Najprej je potrebno poravnati vse obveznosti do države. To je najbolje narediti tako, da se posvetujete s svojim računovodstvom preden se izbris d.o.o. sploh začne. Računovodstvo lahko pregleda zgodovino podjetja in vse prejete račune, ki kažejo obveznosti podjetja. Iz vidika davčne uprave se izbris d.o.o. lahko prične takoj, ko so poravnane vse obveznosti.

Namesto izbrisa, prodajte d.o.o.

Potrebujete podrobnejše informacije?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Naslednji korak, ki ga je potrebno narediti, preden se lahko izvede izbris d.o.o., je poravnanje vseh obveznosti do banke. Vsake podjetje mora imeti odprt poslovni račun pri eni izmed poslovnih bank. Veliko neaktivnih podjetij, za katere bi radi lastniki sprožili izbris d.o.o., ni poravnavalo obveznosti, ki jih banka računa za vodenje poslovnih računov. Če je stanje na računu pozitivno, bo banka trgala znesek samodejno, ko na računu ni več pozitivnega stanja, pa bo nastajal minus, ki ga bo potrebno pokriti preden bo banka račun podjetja zaprla in bo izbris d.o.o. možen. Če se odločite za prodajo namesto za izbris d.o.o., lahko preprosto poravnate obveznosti do banke in se sploh ne zapletate z zapiranjem računa, ampak pustite, da isti račun uporablja naslednji lastnik vašega prodanega podjetja.

K vsemu temu je potrebno dodati še stroške notarja, ki nastanejo, ko se podjetniki odločijo za izbris d.o.o.. Zato je preprosto bolj smiselno, da se doo raje proda. Običajno se prodajalec in kupec dogovorita, da bo kupec poravnal stroške notarja, ki znašajo nekaj sto evrov, poleg tega pa bo plačal prodajalcu še simbolično kupnino. Prodajalcu, ki se namesto za izbris d.o.o. odloči za prodajo, predstavlja največjo korist to, da sam ne nosi stroškov zapiranja in ne izgublja časa s tem postopkom. Borza podjetij je v Sloveniji živa, nenehno se odvija igra ponudbe in povpraševanja, saj se veliko podjetnikov zaveda, da je njihov čas dragocen.

Imate vprašanja glede izbrisa d.o.o.?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*