Kako odprem podjetje?

Vse, kar morate vedeti o odprtju podjetja pri nas

nakup podjetja

Odprtje podjetja hitro in enostavno, pred samim začetkom postopka pa se je dobro opremiti z vsemi potrebnimi informacijami. Vedeti morate:

1. Boste podjetje ustanovili ali kupili?

Nakup podjetja ima prednosti, ki jih marsikdo, ki ustanavlja podjetje, ne pozna. Če nameravate ustanoviti d.o.o., premislite o tem, da bi ga raje kupili, saj je to za vas finančno boljša možnost.

2. Kakšno obliko podjetja bi imeli?

Najpogostejši obliki podjetij v Sloveniji sta s.p. in d.o.o. Vsaka od teh oblik ima svoje prednosti, preoblikovanje iz ene oblike v drugo je možno tudi kasneje.

3. Kakšni so stroški odprtja podjetja?

Ustanovitev podjetja je brezplačna, a za odprtje d.o.o. boste vseeno potrebovali 7500 evrov, ki jih morate predložiti kot ustanovitveni kapital oziroma premoženje podjetja. Če se temu želite izogniti, se odločite za nakup d.o.o.

Nakup podjetja

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

4. Kako se bo vaše podjetje imenovalo?

Ime podjetja mora po zakonu vsebovati nekatere obvezne sestavine, pomembno pa je tudi z vidika trženja. Ime mora biti preprosto, a unikatno.

5. Na katerem naslovu boste registrirali podjetje?

Ob registraciji je treba določiti tudi sedež podjetja. V primeru, da bo sedež podjetja v prostorih, katerih lastnik niste samo vi, boste potrebovali overjena soglasja solastnikov. Temu se lahko izognete z najemom virtualne pisarne, kjer lahko registrirate sedež podjetja.

6. S katerimi dejavnostmi se bo ukvarjalo vaše podjetje?

Ob registraciji podjetja se registrira tudi dejavnosti, s katerimi se bo ukvarjalo vaše podjetje. Ena od teh dejavnosti se določi za glavno dejavnost, sicer pa lahko dodatne dejavnosti registrirate tudi kasneje.

7. Kdo vam bo vodil računovodstvo?

Podatek o tem, za kakšno vodenje računov se boste odločili in kdo jih bo vodil, je treba navesti že takoj ob ustanovitvi podjetja, zato morate računovodstvo izbrati pred tem.

8. Pri kateri banki boste odprli poslovni račun?

Vsako podjetje za poslovanje potrebuje tudi bančni račun. Izberite tisto banko, ki vam za vaš denar ponuja največ.

9. Kje lahko odprem podjetje?

Podjetje lahko odprete na več različnih mestih po Sloveniji, med drugim registracijo lahko uredite tudi pri nas na Firmici, kjer vam tudi svetujemo in vam pomagamo z vsemi potrebnimi informacijami v zvezi z odprtjem.

Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*