Kako odpreti d.o.o.

Kako na hiter in poceni način odpreti d.o.o.

Kako odpreti d.o.o. (slika: Shutterstock - Business)

Kako odpreti d.o.o. (slika: Shutterstock – Business)

Najverjetneje ste pričeli brati pričujoče besedilo, ker se tudi vi sprašujete, kako odpreti d.o.o in nato pričeti s poslovanjem. Najpomembneje je, da poskusite dobiti vse odgovore na to, kako odpreti d.o.o, zbrane na enem mestu. V pričujočem članku bomo osvetlili nekatera najbolj pogosta vprašanja in pomisleke, ki se pojavijo, ko se bodoči podjetniki sprašujejo, kako odpreti d.o.o in pri tem ohraniti stroške odpiranja na čim bolj nizki ravni. Najprej je potrebno povedati, da je najboljši odgovor na vprašanje, kako odpreti d.o.o, tisti, ki razloži, kako je ta postopek možno izpeljati na čim bolj hiter in preprost način.

Kako odpreti d.o.o.?

Novo podjetje se lahko odpre v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Kako odpreti d.o.o. pri Firmica.si

Vsak podjetnik, ki gleda, kako odpreti d.o.o, mora pričeti na določeni točki. Teh izhodiščnih točk je več, saj niso vse med seboj odvisne in je zaradi tega postopek odpiranja mogoče pričeti in nadaljevati na različne načine. Vendar pa je zelo pomembno to, da se še preden natančno ugotovite postopek, kako odpreti d.o.o, izberete ime firme za vaše podjetje. Firma je v odnosu do podjetja nekaj podobnega temu, kar je lastno ime v odnosu do osebe. Vsi pa se zavedamo tega, kako pomemben korak je izbira imena, ki bo zaznamovalo tisto, kar označuje. Še preden torej pogledate vse korake, kako odpreti d.o.o, izberite dobro ime, ki bo na kratek in jedrnat način izpričevalo osnovno vizijo ter poslanstvo podjetja. Firma ne sme biti izbrana kar tako, ampak mora biti v sozvočju z dejavnostjo, ki jo podjetje opravlja, saj se bo tako bolje prijelo v zavesti bodočih poslovnih partnerjev.

Kadar je ime firm izbrano, se lahko prične natančneje poizvedovati, kako odpreti d.o.o oziroma katere korake in katere institucije je potrebno pri tem obiskati. Eden izmed razlogov, zakaj se ljudje odločajo za odprtje družbe z omejeno odgovornostjo, je to, da omogoča enostaven način partnerstva. Gre namreč za družbo, ki na najbolj preprost način ureja odnose med ljudmi, ki željo skupaj ustanoviti podjetje in nato sodelovati. Pomembno vprašanje pri tem torej ni le, kako odpreti d.o.o, ampak tudi kdaj se ga najbolj izplača ustanoviti. Eden od privlačnih vidikov družbe z omejeno odgovornostjo je, da lastniki ne odgovarjajo za poslovanje družbe s svojim premoženjem, kot to velja za samostojne podjetnike. Tisti, ki razmišljajo, kako odpreti d.o.o, se zanj odločajo, ker nočejo kompromitirati premoženja svoje družine v primeru, da bi podjetniški podvig ne uspel. S tem ne zavarujejo le sebe, ampak tudi svoje bližnje, ki so od njih odvisni.

Najlažji način, kako odpreti d.o.o, je ta, da obiščete spletno stran Vse na enem mestu. Prek elektronske prijavnice lahko popolnoma brezplačno ustanovite svojo družbo z omejeno odgovornostjo. Na tem portalu se nahajajo skorja vsi odgovori na vprašanje, kako odpreti d.o.o. Potrebno pa je opozoriti, da prek spletnega VEM lahko odprete le enoosebni d.o.o., kar pomeni, da družba ne more imeti več kot enega lastnika. Pri tem pa je potrebno še zagotoviti osnovni kapital 7.500 evrov v denarju, kar pomeni, da prek spleta ni mogoče registrirati podjetja, ki ima za osnovni kapital vpisane stvarne vložke. Preprost način, kako odpreti d.o.o, je tudi obisk fizičnih točk VEM, kjer je mogoče registrirati tudi druge pravno organizacijske oblike poslovnih družb.

Imate vprašanja kako odpreti d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*