Kako ustanovim d.o.o.?

Postopek ustanavljanja d.o.o.-ja

kako ustanovim doo

kako ustanovim doo

Vsak, ki bi se rad lotil podjetniške kariere, se bo enkrat vprašal: kako ustanovim doo? Družba z omejeno odgovornostjo je najbolj pogosta pravno organizacijska oblika podjetij v Sloveniji. Njena razširjenost je posledica številnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati, ko se sprašujete, kako ustanovim doo. Praksa kaže, da je družba z omejeno odgovornostjo najboljša oblika podjetja, kadar je ustanoviteljev več. S tem, ko vsak pripeva določen delež osnovnega kapitala, se nedvoumno opredeli lastništvo in s tem moč posameznega lastnika, s katero lahko vpliva na poslovni proces prek glasovanj na skupščini. V tem okviru ni pomembno le vprašanje, kako ustanovim doo, ampak tudi, kakšno odgovornost nosim kot lastnik družbe z omejeno odgovornostjo. Še eden izmed pomembnih razlogov, zakaj je družba z omejeno odgovornostjo tako razširjena oblika organizacijske strukture podjetja, je to, da lastniki ne odgovarjajo s svojim premoženjem. To pomeni, da le družba odgovarja s svojim premoženjem, pri čemer pa gre seveda za premoženje, ki so ga nanjo prenesli lastniki, tak oda je njihovo tveganje povezano le z višino vložka v podjetje.

Kako ustanovim d.o.o.?

Ustanovitev d.o.o. se opravi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Kako ustanovim d.o.o. pri Firmica.si

Naslednji pomembni vidik, ki ga morate razčistiti, še preden se vprašate, kako ustanovim doo, je davčni vidik. V primeru, da bo podjetje ustvarilo relativno visok dobiček, potem je iz davčnega vidika družba z omejeno odgovornostjo bolj ugodna kot samostojni podjetnik.

Sam praktični odgovor na vprašanje, kako ustanovim doo, ima več vidikov. Odvisen je predvsem od tega, ali bi podjetje radi ustanovili sami ali boste imeli poslovne partnerje. Nadalje pa je odgovor na vprašanje, kako ustanovim doo, odvisen še od tega, kakšno vrsto osnovnega kapitala bo podjetje imelo. Najbolj preprost odgovor na vprašanje, kako ustanovim doo, boste dobili v primeru, da želite ustanoviti podjetje, ki bo enoosebno in bo imelo osnovni kapital v denarni obliki. V tem primeru je odgovor na to, kako ustanovim doo, preprost: obiščite eno izmed fizičnih točk VEM ali pa uporabite elektronski VEM. Postopek je tako v fizični kot elektronski obliki popolnoma brezplačen, podjetje pa lahko ustanovite v enem dnevu in takoj pričnete z njim tudi poslovati. V primeru, da vas zanima, kako ustanovim doo, če je družbenikov več ali pa v primeru, ko bo osnovni kapital vpisan v obliki stvarnih vložkov, pa morate vedeti, da bo postopek nekoliko daljši. Tudi v primeru, da želite uporabiti nestandardno družbeno pogodbo, ki je različna od tiste na točki VEM, boste potrebovali delo notarja, kar bo postopek podražilo in tudi časovno podaljšalo.

Imate vprašanja glede ustanovitve d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*