Kako zapreti d.o.o.?

Vas zanima kako zapreti d.o.o.?

Kako zapreti doo

Kako zapreti d.o.o.

Podjetniki se odločajo za zaprtje podjetja iz različnih razlogov, pri tem pa se pojavlja tudi osnovno tehnično vprašanje: kako zapreti doo? V primeru, da nekdo razmišlja o zaprtju, ker posel ne cveti več, nabranih ima pa še veliko obveznosti do dobaviteljev in zaposlenih, zaprtje ne bo tako enostavno. Potrebno je speljati postopek za stečaj, pri čemer je takrat vprašanje, kako zapreti doo, zamenjano z vprašanjem, kako in iz kje poplačati upnike. Šele kadar so vse obveznosti poravnane oz. dokler ima podjetje še dovolj premoženja, da lahko poplača svoje upnike, se lahko prične postopek likvidacije oziroma zapiranja.

Kako zapreti d.o.o. po tem, ko so vse obveznosti poravnane, ima dva odgovora.
Možno je izpeljati tako imenovani postopek običajne likvidacije, lahko pa se spelje tudi tako imenovano likvidacijo po skrajšanem postopku. V vsakem primeru se postopek likvidacije prične z vložitvijo zahteve, ki se ureja pri notarju. Pri vprašanju, kako zapreti doo, je potrebno upoštevati stroške izbira, ki jih zaračuna notar Zahteva za izbris mora biti poenotena s strani vseh družbenikov v podjetju.

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

In kako zapreti doo po najkrajšem možnem postopku? Pri skrajšanem postopku likvidacije se pri notarju izdelajo izjave o poravnanih obveznostih. Za sprejem sklepa in izjave pri notarju morajo biti fizično prisotni vsi družbeniki. Vsako podjetje je registrirano v sodnem registru. Dokler je v njem zavedeno, podjetje še vedno obstaja. Izbris se dejansko izvede v trenutku, ko podjetje ni več prisotno v sodnem registru. Zahtevo za izbris iz sodnega registra se vloži s tem, ko se pošlje zahtevo preko e-VEM portala skupaj s sklepom in izjavo, ki sta bili pripravljeni pri notarju.

Še bolje kot likvidacija oziroma zapiranje doo pa je prodaja doo nekomu, ki je podjetje pripravljen kupiti. Tako se vprašanje, kako zapreti doo, preoblikuje v vprašanje, kako se znebiti podjetja na čim bolj poceni način. Odgovor je s prodajo, pri čemer lahko z izkupičkom pokrijemo vse stroške, ki nastanejo skozi postopek prodaje.

Vas zanima kako zapreti d.o.o.?

Prosimo kliknite spodnji gumb in izpolnite obrazec
Prodam podjetje / posel

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Kako zapreti d.o.o.?
3 (60%) 2 votes

Firmica.si

  • Razlogi za odkup podjetjaRazlogi za odkup podjetja Prednosti pri odkupu že ustanovljenega podjetja Pravnih načinov, kako priti do lastništva podjetja je več. V zadnjem času pa postaja odkup podjetja izjemno […]
  • Ustanovitev podjetja v SlovenijiUstanovitev podjetja v Sloveniji Kaj je potrebno upoštevati pri ustanovitvi podjetja v Sloveniji Zakon o gospodarskih družbah je bil napisan, da bi ljudem s podjetniško iniciativo ponudil […]
  • Odpiranje d.o.o.Odpiranje d.o.o. Najhitrejši način za odpiranje d.o.o. Na začetku podjetniške poti imajo podjetniki na razpolago več različnih možnosti, kakšno pravno obliko subjekta, ki […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*