Kupim d.o.o.

Z nakupom d.o.o.-ja do najhitrejšega pričetka poslovne poti

Kupim d.o.o. (slika: rbwn.co.uk)

Kupim d.o.o. (slika: rbwn.co.uk)

Odločitev za vstop v svet podjetništva zahteva, da imam pred seboj skrbno izdelan poslovni načrt z realno ocenjenimi stroški in prav tako realno projekcijo prihodkov v prvem poslovnem obdobju. Naslednja pomembna točka pa je, da se odločim, ali podjetje ustanovim ali pa kupim d.o.o. od nekoga, ki ga je ustanovil namesto mene. Razlogi, da kupim d.o.o., namesto da bi ga sam ustanovil, so različni. Eden izmed najbolj pogosti pa je, da nimam dovolj denarja, ki je potreben za ustanovitveni kapital podjetja. Najbolj pogost način, kako lahko kupim d.o.o., je, da ko kupim d.o.o. prevzamem dolg podjetja v višini ustanovitvenega kapitala, to je 7.500 evrov. Takšen pravni status je popolnoma zakonit. Vsak d.o.o. mora imeti ustanovitveni kapital 7.500 evrov in ustanovitveni kapital se lahko nahaja tudi v obliki dolga, ki ga podjetje terja od lastnika podjetja. S tem ko kupim d.o.o., preprosto prevzamem dolg in takoj lahko pričnem poslovati. Kako bom dolg svojemu podjetju povrnil, je odvisno od mene in mojih finančnih zmožnosti.

Vendar pa, kadar kupim d.o.o., moram paziti, kje oziroma od koga kupim d.o.o. To je zelo pomembno predvsem iz vidika, da kupim d.o.o., ki je tako rekoč čist in nerabljen. To se morda sliši nekoliko nenavadno, vendar ko kupim d.o.o. hočem, da z njim nihče še ni posloval. Razlog za to je, da nočem, da bi podjetje imelo kakšne dolgove, nerešena pravna vprašanja in druge zagate. Zato pa obstajajo podjetja, kjer lahko kupim d.o.o., ki je bil ustanovljen, ima svoj statut oz. ustanovitveni akt, je vpisano v sodni register republike Slovenije in do trenutka, ko kupim d.o.o., na trgu še z nikomer ni posloval. Zadnja stvar, ki so jo želim je, da ko kupim d.o.o., zraven tega kupim še vse njegove dolgove. S takšnim podjetjem si nihče ne more pomagati. Še zlasti se pri takšni slabi kupčiji opečejo tisti, ki želijo kupiti podjetje z namenom, da bi se prijavili na kakšen državni podjetniški razpis oziroma natečaj. Kadar bi bila izvedena revizija slabo stoječega podjetja, bi ne glede na to, da bi izpolnjevali vse vsebinske kriterije razpisa, padli na nivoju zdravja podjetja, s katerim se želimo na razpis prijaviti.

Razlog, da kupim d.o.o., namesto da ga ustanovim sam, pa je tudi birokratska enostavnost takšnega posla. Zavedati se je potrebno, da je ustanavljanje podjetja lahko precej zamuden posel, v primeru, da bomo za ustanovitveni kapital vpisovali kakšna sredstva, vrednostne papirje, nepremičnine oziroma nekaj podobnega. Pri tem je potrebno ugotoviti ceno vpisanega premoženja, za kar je potrebno plačati cenilca, poleg tega je potreben še noter in posvet s kakšnim pravnikom. Takšen postopek pa je lahko precej dolgotrajen, poleg tega pa je še drag, če upoštevamo, koliko različnih storitev pri tem potrebujemo. Zato si veliko podjetnikov reče, da raje kupim d.o.o., ki ga nekdo ustanovi namesto mene, kot da se podam v dolgo birokratsko bitko z državnimi organi. Podjetniška pot, ki poteka po najkrajših in najcenejših poslovnih poteh, je najbolj uspešna in modro je s tem pričeti že na začetku, ko dela podjetnik prve poslovne korake, to je pri organizaciji poslovnega procesa v okviru svojega podjetja.

Bi radi kupili d.o.o. pri nas?

ustanovitev-doo-korakiPokličite na: 041 823 888, pišite nam: [email protected] ali Izpolnite obrazec

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*