Menjam Računovodstvo

Ali lahko menjam računovodstvo?

menjam računovodstvo

Menjam računovodstvo

Številnim podjetnikom se dogaja, da ostanejo s storitvami, ki jim jih opravljajo računovodje, razočarani. Ste tudi vi eden od tistih, ki se sprašujejo, kako lahko menjam računovodstvo? Podjetniki imajo visoka pričakovanja glede storitev, ki jih nudijo njihova računovodstva. In to povsem upravičeno. Ne pričakujejo le to, da jim bodo poknjižili račune, ampak želijo od njih tudi kakšen nasvet. Če se sprašujete, ali lahko menjam računovodstvo sredi davčnega leta, ker me je računovodstvo, ki ga trenutno uporabljam, razočaralo, je odgovor: da, seveda. Ne le da lahko, ampak je tudi smiselno, da ga zamenjate.

Stroški z menjavo računovodstva

Poleg tega se nekateri sprašujejo, ali dejstvo, da menjam računovodstvo, pomeni dodatne stroške. Tukaj moramo biti natančni z odgovorom. Postopek, kako lahko menjam računovodstvo, ni odvisen od mene, ampak ga morata opraviti staro računovodstvo in novo računovodstvo. Staro računovodstvo mora zbrati vso preteklo dokumentacijo, jo zapečatiti in se z novim računovodstvom domeniti za primopredajo. Takšen postopek zahteva nekaj dela, zato lahko pričakujete, da ko menjam računovodstvo, se s tem pojavijo določeni stroški. Vendar pa v primeru, da novo računovodstvo prepričate, da ste dobra stranka, ki bo z nji dolgoročno sodelovala, lahko breme teh stroškov pokrije tudi novo računovodstvo. Kadar torej menjam računovodstvo, je smiselno, da potekajo tudi določena dogovarjanja.

Zahtevajte ponudbo za Firmica računovodstvo:

Kontaktirajte nas za ugoden paket računovodstva

tel 041 823 888 tel 040 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte:

Vaš e-mail:

Vaš telefon:

Število izdanih in prejetih računov:

Število zaposlenih:


Običajno takrat, ko menjam računovodstvo, storitve starega računovodstva niso bile na pričakovanem nivoju. Mnogi podjetniki so razočarani predvsem glede odzivnosti računovodstev. Ta niso pripravljena pomagati pri planiranju in predračunavanju, tako da bi postalo poslovanje bolj učinkovito iz davčnega vidika. Možno je, da tega znanja nimajo, ali pa želijo zaračunavati pretirano visoke cene za nasvete, ki so s tem povezani. Včasih se zgodi, da nastane potreba, da menjam računovodstvo, iz slabo opravljenega dela. Zakonodaja v Sloveniji v primeru neustreznega poročanja državnim organom (Durs, Ajpes) odgovornost prenaša na podjetje oziroma podjetnika in ne na računovodjo. V primeru, da računovodja naredi napako, krivda v celoti bremeni podjetje. Zato ni neobičajno, da je v primeru takšnega dogodka prva misel naslednja: pri priči menjam računovodstvo! Nekatera računovodstva ponujajo zavarovanje pred napakami, ki jih naredijo. V primeru premalo obračunanega davka in globe, ki sledi, zavarovanje pokrije globo, podjetje pa plača razliko v davku. To razliko bi moral sicer plačati tudi v primeru, da bi računovodja pravilno obračunal davek, tako da je takšno postopanje povsem običajno.

Imate vprašanja glede računovodstva?

Pokličete na 041 823 888, 040 823 888 ali pošljete email na: [email protected] nudimo kvalitetne računovodske storitve in svetovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*