Nakup d.o.o.

Nakup novega podjetja

Nakup d.o.o.

Nakup d.o.o. (slika: Shutterstock)

V primeru, da vas zanima nakup d.o.o. –ja, morate, če se odločite za takšno pot, s katero lahko pridete do lastništva nad podjetje, paziti, da se opravi nakup d.o.o. –ja, ki je bil popolnoma nerabljen. Morda zveni nenavadno, vendar se lahko izkaže, da nakup d.o.o. –ja, pomeni prevzem podjetja, ki je v preteklosti že poslovalo. Običajno smo navajeni besedi novo ali staro uporabljati pretežno za predmete in ne za pravne pojme, kot je podjetje. Zakaj je potrebno takrat, ko se izvaja nakup d.o.o. –ja, biti posebej pazljivi na to, da je podjetje popolnoma nerabljeno oziroma novo? Vsako podjetje, ko opravlja svojo dejavnost, pušča za seboj sledove. Uspešni posli krepijo ugled in dobro ime podjetja, slabi pa mu seveda škodujejo. Nakup d.o.o. –ja, ki je že posloval, je lahko nevaren iz tega vidika, ker ne morete vedeti, kakšno je trenutno stanje terjatev, ki jih podjetje ima. V danem trenutku tudi ne morete ugotoviti celovite pravne slike, v kateri se podjetje nahaja. Prav zaradi tega, da bi se izognili nakupu slabega podjetja, se priporoča nakup d.o.o. –ja, ki je bil ustanovljen izključno za ta namen, da bo prodan naprej. Podjetniška pot se lahko uspešno prične le s podjetjem, ki je čisto in osvobojeno vseh tretjih oseb, terjatev in pravnih postopkov, ki nimajo nikakršne vsebinske povezave z novim lastnikom in njegovo poslovno strategijo.

Nakup d.o.o. v praksi

Nakup d.o.o. se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Nakup d.o.o. pri Firmica d.o.o.

Takšen nakup d.o.o. se lahko izvrši pri podjetjih, ki se s takšnim poslovanjem ukvarjajo na profesionalen način. Prva garancija, ki jo lahko prepoznate, da gre za novo podjetje, je, da se bo izvedel nakup d.o.o. –ja, katerega trenuten lastnik je podjetje, ki ta d.o.o. prodaja. Podjetje, prek katerega se izvaja nakup d.o.o., mora jamčiti, da podjetje, ki se nahaja v postopku prodaje ni prevzelo nikakršnih obveznosti. In kako hitro se lahko izvede nakup d.o.o.? To je sicer odvisno od ponudnika te storitve, vendar pa najhitreje v roku enega dne. Podjetje, ki prodaja druga podjetja ima že kopico novoustanovljenih podjetij, ki čakajo na novega lastnika. Zato kupcu ni potrebno čakati skozi celoten postopek odpiranja, ki je lahko precej dolg, odvisno pač od tega, koliko se kupcu mudi. Tako se nakup d.o.o. izvrši s prenosom lastništva na kupca in s potrditvijo sodišča, da je prenos bil uspešno opravljen. Pri tem postopku prodaje ima kupec običajno dva vira stroškov. Prvi strošek predstavlja cena, ki jo zaračuna podjetje, ki nov d.o.o. kupcu proda, drugi strošek pa nastane pri notarju, ki ureja vse potrebne pogodbe, da se lahko prenos uspešno izvrši. Običajno pa se nakup d.o.o. –ja, če stroške seštejemo, giblje okrog 500 evrov.

Vsem tistim posameznikom, ki se mudi, se nakup d.o.o. –ja izjemno izplača, saj je ustanovitev podjetja v lastni režiji precej bolj dolgotrajen postopek od tega. Nekatere poslovne ideje zahtevajo takojšnje ukrepanje in podjetniki preprosto nimajo časa, da bi ustanovili podjetje, zato pa je nakup d.o.o. hiter in poceni način, s katerim je mogoče privarčevati na času. Na tak način pridobljeno podjetje lahko prične poslovati že drugi dan po nakupu, kar je veliko hitreje od povprečno porabljenega časa, ko se podjetnik loti ustanavljanja sam.

Imate vprašanja pri nakupu d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*