Odprtje podjetja v Avstriji

Odprtje podjetja v Avstriji

Odprtje podjetja v Avstriji

Odprtje podjetja v Avstriji

Odprtje podjetja v Avstriji pomeni vstop v poslovno okolje, ki je izjemno razvito. Avstrija ima dolgo podjetniško zgodovino, zaradi česar ima eno izmed najbolj učinkovitih podjetniških zakonodaj v Evropski uniji. Slovenija se je vedno v določeni meri želela primerjati s svojo sosedo, a žal ji še nikoli ni uspelo, da bi jo v podjetniškem vidiku v kakšnem obdobju dohitela, kaj šele presegla. Zato je odprtje podjetja v Avstriji za mnoge podjetnike v Sloveniji želja in cilj. Nekateri se odločajo za odprtje podjetja v Avstriji, ko so še čisto na začetku svoje poslovne poti, drugi pa o tem razmišljajo, ko želijo svoj proizvode ali storitve ponuditi tudi čez mejo. Takšna odločitev je pogosta predvsem v B2B modelu oziroma business to business, kjer gre za poslovanje podjetja z drugimi podjetji. S tem, ko se izvede odprtje podjetja v Avstriji se pridobi pravno organizacijsko obliko te države, zaradi česar v avstrijskem poslovnem svetu podjetnik pridobi dodatno kredibilnost.

Odprtje podjetja v Avstriji

Odprtje podjetja v Avstriji ni več tako zapletena stvar, kot je bila nekoč. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Pokličite 041 823 888 ali pošljite email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Odprtje podjetja v Avstriji pri Firmica d.o.o.

Stroški za odprtje podjetja v Avstriji se gibljejo okrog 2500 evrov. Ta znesek vključuje številne davčne in upravne vidike, ki nastanejo pri tem postopku. Za odprtje podjetja v Avstriji je potrebno plačati ustanovitvene stroške skupaj s sako registracijo podjetja. Ker pa je pri tem postopku potreben tudi notar, je treba vzeti v zakup tudi notarske stroške. Zakon določa, da za odprtje podjetja v Avstriji, mora podjetnik v javnem glasilu objaviti registracijo podjetja, kar je seveda potrebno še dodatno plačati. Končni strošek, ki doleti podjetnika, ki odpira podjetje v Avstriji, pa je še tako imenovani ustanovitveni davek. Vsak, ki se odloča za odprtje podjetja v Avstriji, se mora sprijazniti z dejstvom, da je to izjemno birokratski postopek, ki ga ni mogoče izpeljati na tako preprost način kot v Sloveniji.

Zelo podobna pravno organizacijska oblika kot je slovenski d.o.o., je avstrijski GmbH. Odprtje podjetja v Avstriji v obliki GmbH pomeni ustanovitev pravne osebe. Tako kot pri slovenskem d.o.o. lastnik GmbH ne odgovarja s svojim premoženjem. Na začetku smo omenili, da za odprtje podjetja v Avstriji potrebujete okrog 2.500 evrov za plačilo ustanovitvenih stroškov. Vendar če se odločite za GmbH, morate zagotoviti še najmanj 10.000 evrov osnovnega kapitala. Pri tem je potrebno poudariti, da mora biti vsaj polovica, torej 5.000 evrov, vplačanih v denarju. Ostala polovica pa je lahko krita s stvarnimi vložki.

Za odprtje podjetja v Avstriji ni potrebno imeti avstrijskega državljanstva. To pa seveda pomeni, da lahko ta postopek lahko izpelje katerakoli fizična ali pa pravna oseba.

Imate vprašanja kako poteka odprtje podjetja v Avstriji?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*