Pet tisočakov subvencije za zaposlovanje mladih

5000€ subvencije za zaposlovanje mladih

5000€ subvencije za zaposlovanje mladih

Podjetja bodo lahko za zaposlitev mladega brezposelnega pridobila do pet tisoč evrov subvencije. Več denarja bo tudi za izboljšanje zaposlitvenih možnosti v Podravju.

Zavod za zaposlovanje naj bi v tem tednu objavil javno povabilo »Spodbujanje trajnega zaposlovanja mladih«. Kot pojasnjujejo na ministrstvu za delo, so ciljna skupina mladi brezposelni, stari do vključno 29 let, ki so vsaj tri mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. »Zavod bo v program prednostno vključeval iskalce prve zaposlitve in dolgotrajno brezposelne,« pojasnjujejo na ministrstvu.

Načrtujejo zaposlitev 1.300 mladih

Podjetje bo za zaposlitev mladih iz ciljne skupine za poln delovni čas lahko pridobilo subvencijo pet tisoč evrov. V tem letu bo na voljo 6,5 milijona evrov, torej bo s tem javnim povabilom do zaposlitve lahko prišlo 1.300 mladih. Januarja je bilo na zavodu za zaposlovanje prijavljenih 21.642 brezposelnih mladih do 29. leta starosti. Največ jih je bilo v osrednjeslovenski (20,5 odstotka) in podravski regiji (19 odstotkov).

Za večjo zaposlenost v Podravju

Prav v Podravju se napoveduje tudi nov projekt za razvoj zaposlenih, katerih zaposlitev je ogrožena, imenovan »Štartaj kariero s potencialom!«.

Projekt, vreden milijon evrov, izvaja Fundacija Prizma (pravni naslednik Regionalnega sklada Podravje). Vključeni bodo tisti zaposleni, ki so že v odpovednem roku ali se jim izteka pogodba za določen čas, ki se morajo dodatno izobraževati ali usposobiti, da obdržijo zaposlitev, kot tudi takšni, ki se bodo na novo zaposlili ali zamenjali delovno mesto.

Cilj projekta je, da se do konca leta 2021 vključi 800 oseb, pričakovani delež ohranjenih ali novih zaposlitev ob koncu projekta pa je 25 odstotkov.

Fundacija Prizma bo zainteresirane zaposlene vključila v različne projektne aktivnosti, med drugim motivacijske delavnice, usposabljanja za pridobitev kompetenc …

Večja usposobljenost brezposelnih

Ministrstvo za delo pripravlja tudi program »Učne delavnice«, ki ga bo izvajal zavod za zaposlovanje, zanj pa bo namenjenih okoli 3,5 milijona evrov. Začetek izvedbe programa, ki bo namenjen najranljivejšim brezposelnim, ki se pri vstopu na trg dela srečujejo z več ovirami kot druge ciljne skupine, naj bi bil v aprilu. Brezposelni bodo pridobili kompetence, ki jim bodo omogočile lažji vstop na trg dela.

Za usposabljanje azilanta do 1.500 evrov

Še vedno so odprta štiri javna povabila na področju usposabljanja in preizkušanja brezposelnih na delovnem mestu. Poleg do zdaj precej uspešnih usposabljanj na delovnem mestu za brezposelne in mlade ter delovnega preizkusa je od začetka februarja odprto tudi javno povabilo za usposabljanje azilantov na delovnem mestu. Predvidena je vključitev 70 brezposelnih z mednarodno zaščito, podjetje pa lahko za šestmesečno usposabljanje ene osebe pridobi do 1.500 evrov.

Vir: finance.si

Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

One comment on “Pet tisočakov subvencije za zaposlovanje mladih
  1. tomaz pravi:

    Zanimam se za subvencije. Prosim za kontakt.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*