Prenehanje d.o.o.

Prenehanje d.o.o. po skrajšanem postopku

Prenehanje d.o.o.

Prenehanje d.o.o.

Skoraj celoten postopek, s katerim se izvede prenehanje d.o.o., se lahko izvede pri notarju. Pri samem notarju bo postopek za hitro prenehanje d.o.o. izpeljan v nekaj korakih, ki zgledajo tako:

1. Vsi družbeniki morajo soglašati o tem, da se likvidira podjetje, kar morajo skupno priglasiti notarju. Jasno morajo navesti, da želijo podjetje izbrisati iz sodnega registra, saj se tako tudi dejansko izpelje prenehanje d.o.o..

2. Notar nato izdela sklep o skrajšanem postopku za prenehanje d.o.o., ki je najhitrejši način za to, da se podjetje izbriše iz sodnega registra in s tem preneha obstajati kot pravna oseba. V tem sklepu mora biti navedeno naziv firme in pa sedež družbe. Organ, ki odloča o tem, ali se bo izvedlo prenehanje d.o.o.. Jasno navedbo, da gre za prenehanje d.o.o. po skrajšanem postopku. Število družbenikov v podjetju, njihove osebne podatke in morebitni predlog za to, kako se bo premoženje družbe v likvidacijskem postopku delilo med njimi.

3. Izdela se notarsko overjena izjava vseh družbenikov podjetja, da podjetje nima nobenih dolgov ne do dobaviteljev, ne do bank, da so poplačana in urejena vsa razmerja do zaposlenih in da nima podjetje nobenih obveznosti do države.

Bi želeli prodati podjetje?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Notar sproži prenehanje d.o.o. kar prek elektronskega portala e-Vem, tako da se celoten postopek, če so vsi pogoji izpolnjeni, lahko zaključi že pri notarju. Res pa je, da boste za to storitev plačali nekaj sto evrov, kar je lahko za podjetnika, ki želi likvidirati svoje podjetje, precej drago.

Druga možnost je, da se namesto za prenehanje d.o.o. odloči, da podjetje proda. Tako se lahko izogne kar precejšnjim stroškom in birokratskim postopkom. Prednost tega, da se namesto za prenehanje d.o.o. odločimo za prodajo, je, da celotno breme prenesemo na kupca podjetja. Kupec starega podjetja izkazuje interes zanj in je zato pripravljen nekaj plačati, to so pa vsaj notarski stroški.

Če gre za podjetje, ki je imelo dobre bilance v preteklosti, nikoli blokiran transakcijski račun in splošno visoko bonitetno oceno, potem lahko prodajalec dobi zanj tudi nekaj kupnine. Vse je odvisno od tega, kako hitro se ga želi prodajalec znebiti. Prednost tega, da se odloči za prodajo namesto za prenehanje d.o.o., je prav v tem, da lahko kupcu hitro proda podjetje, s tem pa preneha plačevati računovodstvo, bančni račun, sedež podjetja in druge fiksne stroške, ki obstajajo vse dokler podjetje ni izbrisano iz sodnega registra. Borza podjetij pri Firmica.si je takšno mesto, kjer se srečuje ponudba in povpraševanje po starih podjetjih. Poglejte, če lahko z vašim kaj zaslužite!

Imate vprašanja glede zaprtja podjetja?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*