Prispevki samozaposleni julij 2013

Kako znižati prispevke po 1. juliju 2013

Prispevki samozaposleni julij 2013

Prispevki samozaposleni julij 2013

S 1. julijem 2013 bo stopil v veljavo novi zakon, ki ureja plačevanje prispevkov samozaposlenih oseb. Tako bodo prispevki samozaposleni julij 2013 plačevali po nižji stopnji, kar pomeni, da bodo oproščeni v višini 50 odstotkov vrednosti prispevkov, ki bi jih plačevali danes. Vendar pa je potrebno poudariti, da bodo prispevki samozaposleni julij 2013 plačevali po nižji stopnji samo v primeru, da bodo registrirali dejavnost po 1. juliju 2013. To lahko predstavlja težavo za vse tiste, ki razmišljajo o registraciji v tem trenutku. Vprašanje je, ali se iz poslovnega vidika čakanje na 1. julij 2013 splača. S tem, ko bodo prispevki samozaposleni julij 2013 nižji, se bo za eno leto znižal osnovni strošek poslovanja, ki ga predstavljajo prispevki. Gre namreč za strošek, ki ga ni mogoče znižati samostojno, ampak lahko podjetnik le izkoristi priložnost, če mu jo, tako kot sedaj, ponuja država. Vendar če bodo prispevki samozaposleni julij 2013 predstavljali le majhen delež prihodkov, ki jih načrtujete pri opravljanju vaše dejavnosti, potem se čakanje najbrž ne izplača, saj boste v času, ko boste čakali, izgubljali priložnosti za realizacijo posla. Vsaka podjetniška odločitev se opravlja na podlagi analize stroškov in koristi in prav tako je potrebno tudi oceniti smiselnost čakanja, če bodo prispevki samozaposleni julij 2013 res upravičili zastoj realizacije.

Potrebujete nov d.o.o.?

Nov d.o.o. se kupi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Prispevki samozaposleni julij 2013 bodo znižani v prvem letu poslovanja za 50 odstotkov, v drugem letu poslovanja pa za 30 odstotkov. To pomeni, da če bo samozaposleni na trgu preživel prvo leto, bo dobil pomoč tudi v drugem letu, vendar bo nekoliko nižja. Pri tem se predpostavlja, da bo samozaposleni v prvem letu utrdil poslovne vezi in pridobil dovolj velik tržni delež, da bo upravičil svoj obstoj na trgu. Še vedno pa je državi v korist, da zagotovi njegov obstoj tudi v prihodnosti, zato so prispevki samozaposleni julij 2013 in v naslednjem letu znižani.

Prispevki samozaposleni julij 2013

Poudariti je potrebno še dodatno pozitivno lastnost, ki jo prinašajo prispevki samozaposleni julij 2013. Znižanje stopnje za plačilo prispevkov je združljivo s subvencijo za samozaposlitev. Tako lahko tisti, ki so uspešno predstavili poslovno idejo, se udeležili delavnice in se samozaposlili po 1. juliju 2013, dobijo pomoč še s prispevki samozaposleni julij 2013 po nižji stopnji. Tako lahko subvencijo, ki je v osnovi zasnovana na tak način, da lahko z njo samozaposleni krijejo prispevke, investirajo v sam poslovni proces in si s tem še dodatno povečajo možnosti za to, da preživijo na trgu začetek poslovne poti.

Pri tem naj se upoštevajo vsi pomembni časovni roki, ki upravičijo prispevki samozaposleni julij 2013. Do delne oprostitve je upravičen samo tisti samozaposleni, ki se prvič vpisuje v register. To pomeni, da prispevki samozaposleni julij 2013 ne morejo dobiti vsi tisti, ki so v preteklosti že bili samozaposleni. Pri tem je pomoč države omejena le na tiste, ki se prvič odločajo za vstop na trg na podlagi lastne poslovne zamisli. Ker so prispevki samozaposleni julij 2013 v prvem letu nižji za 50 in v drugem letu nižji za 30 odstotkov, je z vidika nižanja fiksnih stroškov to velika priložnost, ki jo lahko izkoristite v vašo korist. Več informacij vam nudi tudi naše računovodstvo.

Imate vprašanja kakšni bodo prispevki za samozaposlene v juliju 2013 ali nakupa d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*