Prodaja d.o.o.

Vas zanima prodaja oz. nakup d.o.o.?

Kako varna je prodaja oziroma nakup?

Ali se srečujete s problemom, kako pravno urediti položaj, ki vam dovoljuje začetek poslovanja? Ena izmed možnosti, ki se vam ponuja v zadnjem času je prodaja d.o.o., ki novim podjetnikom omogoča, da na zelo preprost in predvsem hiter način pridejo do jega podjetja. Tako je prodaja d.o.o. legalno povsem transparenten posel, kjer se prenese lastništvo podjetja iz ene fizične ali pravne osebe na drugo fizično ali pravno osebo. Najbolj preprosto je takšno transakcijo narediti z družbo z omejeno odgovornostjo, zato je prodaja d.o.o. tudi tako razširjena in ustaljena praksa.

Bi radi prodali svoje podjetje

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Eden izmed osnovnih problemov, s katerim se srečujejo novi podjetniki, so birokratske ovire. Tu bi lahko naštevali cel spisek dovoljenj, potrdil in ustanovnih postopkov, pa bi nam hitro zmanjkalo prostora. Med postopke, ki so lahko zelo mukotrpni spada tuds ustanavljanja podjetja. Sicer drži, da tisti, ki imajo 7.500 evrov denarnih sredstev, lahko podjetje ustanovijo z nekaj kliki prek državnega portala e-VEM. Vendar med novimi podjetniki je le malo takšnih, ki bi imeli prosta denarna sredstva. Običajno je denar investiran v delovnih sredstvih, opremi in drugih poslovnih rekvizitih, ki jih podjetnik potrebuje za zagon posla. Prav v teh okoliščinah se kaže prodaja d.o.o. kot odličen in varen način, ki omogoča novim podjetnikom, da uokvirijo svojo poslovno idejo in jo pričnejo realizirati.

Prodaja d.o.o. namreč omogoča, da v trenutku, ko podjetje kupite in postanete njen lastnik, pričnete s poslovanjem.

Kako pa sploh prodaja poteka?

Neka fizična ali pravna oseba podjetje ustanovi namesto vas, nato pa vam ga proda. Proces prodaje poteka prek prepisa lastništva in se zaključi s potrdilom sodišča, da je prenos pravno veljaven. Najhitrejši ponudniki omogočajo, da se prodaja d.o.o. lahko zaključi že v enem delovnem dnevu. To pomeni, da lahko pričnete realizirati vašo poslovno idejo tako rekoč iz danes na jutri. Probaja d.o.o. se običajno izvede na tak način, da nov lastnik prevzame dolg do podjetja, ki znaša 7.500 evrov, to pa je natanko znesek, ki je potreben pri vplačilu osnovnega kapitala. Ali ima podjetje osnovni kapital v denarju na transakcijskem računu ali pa ga ima v obliki terjatve do svojega lastnika, je iz pravnega vidika povsem vseeno. Na tak način izvedena prodaja d.o.o. je popolnoma legalna in ne vsebuje nobenih nevarnosti, da bi novi lastnik bil kakp d.o.o., da ne kupimo podjetja, ki je samo zadolženo. Zato mora biti prodaja d.o.o. vezana na tako rekoč nerabljeno podjetje. Tisti, ki ponujajo to storitev, običajno ustanovijo podjetje in po ustanovitvi podjetje miruje, tako da prodaja d.o.o. implicira povsem čisto družbo, ki ni obremenjena s kakršnimikoli pravnimi postopki do tretjih oseb.

Tako izvedena prodaja d.o.o. pomeni, da se bodoči podjetnik izogne vsem birokratskim oviram pri ustanavljanju, ni mu potrebno skrbeti za pripravo ustanovitvenega akta, vpisovanju raznih premičnin, nepremičnin in vrednostnih papirjev ter ostalega v osnovni kapital itn. Prednost, ki jo prinaša prodaja d.o.o. je, da kupec podjetja lahko že v enem dnevu prične s svojim poslom. Vsak podjetnik pa se zaveda, kako pomemben je čas, ko mu lahko poslovno idejo zaradi zavlačevanja spelje nekdo drugi.

Probaja d.o.o.

ustanovitev-doo-korakiPokličite na: 041 823 888, pišite nam: [email protected] ali Izpolnite obrazec

Imate dodatna vprašanja?

Odgovore lahko najdete tukaj.

Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*