Prodaja d.o.o.

Nakup družbe z omejeno odgovornostjo

Prodaja d.o.o.

d.o.o.

Ena izmed težav, s katero se soočajo podjetniki pri ustanovitvi novega podjetja, je zagotavljanje osnovnega kapitala. Zakon o gospodarskih družbah namreč določa, da morajo lastniki podjetja vplačati 7.500 evrov osnovnega kapitala, ali pa ustrezno vrednost v obliki stvarnih vložkov. Vendar pa obstaja alternativa: prodaja doo. Namesto tega, da posaa prodaja doo to, da posameznik kupi že ustanovljeno podjetje. Prodaja doo poteka na tak način, da tretja oseba ali podjetje ustanovi družbo z omejeno odgovornostjo in nato se izvrši prodaja doo kupcu. Na kupca se ne prenese podjetje z osnovnim kapitalom v obliki 7.500 evrov, ampak novi lastnik prevzame do podjetja dolg v tej vrednosti. S tem, ko ima kupljeno podjetje do svojega lastnika terjatev v vrednosti 7.500 evrov ima še vedno veljaven osnovni kapital.

Prodaja d.o.o.

Prodaja d.o.o. ni več tako zapletena stvar, kot je bila nekoč. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Prodaja do.o. pri Firmica.si

Prodaja doo na takšen način je pravno popolnoma neoporečen posel, razlika je le v tem, da podjetniku ni potrebno priskrbeti denarja za osnovni kapital. Mnogi podjetniki imajo odlično poslovno idejo, za katero niti ne potrebujejo velikih investicijskih vložkov. Vendar pa ne pridobijo posojila, ki bi ga lahko investirali v podjetje. Druga možnost je, da se konstituirajo kot samostojni podjetniki, vendar pa je prodaja doo vselej bolj primerna v okoliščinah, ko posameznik ne želi za poslovanje odgovarjati s svojim osebnim premoženjem. Prav to pa se zgodi, če oseba registrira dejavnost kot samostojni podjetnik.

Če vas zanima prodaja doo, potem vselej velja upoštevati nekatera svarila glede varnosti. Kupovanje »rabljenega« podjetja ni dober posel. Podjetje mora biti popolnoma brez poslovne zgodovine, kar pomeni, da ni pustilo še sledi v nobenem pravnem prometu. Prodaja doo, ki so rabljeni, predstavlja za kupca nevarnost, da kupi zadolženo podjetje ali pa podjetje, ki ima slabo ime zaradi spornih poslov v preteklosti. Zato se prepričajte, da kupujete družbo z omejeno odgovornostjo od nekoga, ki se ukvarja z dejavnostjo prodaje podjetij. Takšna podjetja imajo vnaprej ustanovljena podjetja, ki ne poslujejo in čakajo, da se izvrši prodaja doo kupcem, ki bodo pričele z njimi svojo poslovno pot. Tovrstna pna in ne predstavlja nikakršnega tveganja za kupca. Običajno se prodaja doo lahko izvede v nekaj delavnih dneh. Prodaja doo se izvede na tak način, da se v sodnem registru zabeleži nov lastnik po sklepu sodišča. V samem postopku nastanejo notarski stroški, saj mora notar urediti spremembo družbeniki oziroma lastnika, določiti mora novo osnovno dejavnost, spremeni tudi sedež podjetja itn. Prodaja doo na tak način omogoča, da lahko lastnik prične s poslovanjem takoj po prejetem sklepu sodišča, to pa je takoj po nakupu.

Imate vprašanja glede d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*