Prodaja podjetij d.o.o.

Prodaja podjetij d.o.o. in nakup d.o.o. –jev

Prodaja podjetij d.o.o.

Prodaja podjetij d.o.o.

Prodaja podjetij d.o.o. zahteva nekaj več formalnih postopkov kot prodaja zalog, osnovnih sredstev, končnih proizvodov in druge lastnine podjetja. V postopku, v katerem se vodi prodaja podjetij d.o.o., poleg kupca in prodajalca nastopata še notar in registrsko sodišče. V poslovnem registru, za katerega skrbi registrsko sodišče, so vpisani vsi poslovni subjekti in njihovi lastniki. Formalni stroški, ki jih zahteva prodaja podjetij d.o.o., niso visoki, največji med njimi so notarski.

Prodaja podjetij d.o.o. 2014

Prodaja podjetij d.o.o. v 2014 ni več tako zapletena stvar, kot je bila nekoč. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Prodaja podjetij d.o.o. pri Firmica.si

V Sloveniji je prodaja podjetij d.o.o. precej razgiban posel. Prodaja podjetij d.o.o. se deli na prodajo novih in starih d.o.o. –jev. V primeru, da želite kupiti podjetje, da boste pričeli s svojo poslovno dejavnostjo, potem je najbolje, da kupite nov d.o.o. Prodaja podjetij d.o.o., ki so že poslovala je lahko za kupca tvegana stvar. Podjetja imajo poslovno zgodovino, ki je lahko precej neugodna za novega lastnika. V najslabšem primeru, je lahko podjetje precej zadolženo in neizkušen kupec lahko kupi podjetje z dolgovi, s katerim si ne bo mogel kaj dosti pomagati, saj bodo vsi prihodki predmet izvršb. Prodaja podjetij d.o.o., ki so že poslovala, je za kupca lahko neugodna tudi zato, ker je zaradi neetičnega poslovanja v preteklosti oskrunjeno ime podjetja. V poslovnem svetu informacije hitro potujejo. Če bi nekdo kupil podjetje z namenom, da nadaljuje osnovno dejavnost, podjetje pa ima slabo ime, zagotovo večina partnerjev v sektorju te informacije pozna, kar je za novega lastnika pravi poslovni kolaps.

Prodaja podjetij d.o.o., ki niso rabljena oziroma nimajo poslovne preteklosti, pa je nekaj povsem drugega. Podjetja, ki prodajajo nerabljene d.o.o. –je ustanovijo z izključnim namenom, da bodo prodana. To pomeni, da nimajo nobene poslovne zgodovine. Prodaja podjetij d.o.o. dopušča novemu lastniku, da spremeni ime podjetja, spremeni glavno in doda stranske dejavnosti, s katerim se bo podjetje ukvarjalo, spremeni sedež podjetja itn. Postopek s katerim se izvede prodaja podjetij d.o.o. je hiter in preprost. Na registrsko sodišče se vloži zahteva za prepis podjetja in ko sodišče izda pozitiven sklep, lahko novi lastnik prične še v istem dnevu s poslovanjem. Celoten postopek, s katerim se izvrši prodaja podjetij d.o.o. ne traja več kot nekaj dni. Za posameznike, ki niso spretni v birokraciji, je prodaja podjetij d.o.o. oziroma nakup celo hitrejši postopek s katerim dobijo svoje podjetje, kot če bi ga ustanovili sami.

Prednosti, ki jih prinaša prodaja podjetij d.o.o., je več. Najbolj v oči bijoča prednost je povezana z osnovnim kapitalom. Podjetniku v tem primeru ni potrebno zagotoviti osnovnega kapitala, ki znaša 7.500 evrov. Prodaja podjetij d.o.o. poteka na tak način, da novi lastnik prevzame dolg do podjetja v vrednosti 7.500 evrov.

Prodaja podjetij d.o.o. pride prav tudi tistim podjetnikom, ki se želijo prijaviti na kakšen razpis, s katerim bi lahko razvili in udejanjili svojo podjetniško idejo, vendar razpisni pogoji zahtevajo, da ima prijavitelj že odprt d.o.o. V takšnem primeru lahko za nekaj sto evrov prijavitelj kupi d.o.o. in se z njim prijavi na razpis. Tudi v tem primeru je pomembno, da se kupi nov d.o.o., saj so običajno takšni razpisi namenjeni novim podjetjem, kar pomeni, da niso vpisani v poslovni register več kot eno leto. V tem primeru podjetniku ni potrebno porabiti časa za ustanavljanje podjetja, ampak se lahko v celoti posveti razpisni dokumentaciji.

Imate vprašanja glede Prodaja podjetij d.o.o. v 2014?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888, 040 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

Prodaja podjetij d.o.o.
5 (100%) 3 votes

Firmica.si

  • Ustanovitev firmeUstanovitev firme Pravno organizacijske oblike podjetij Posamezniki, ki se odločijo za podjetniško pot, morajo dobro premisliti, kakšno pravno organizacijsko obliko podjetja […]
  • Firma u SlovenijiFirma u Sloveniji Pravno organizacijske oblike slovenskih podjetij Firma u Sloveniji ima lahko tri osnovne pravno organizacijske oblike. Lahko je osebna družba, kapitalska […]
  • Nakup firmeNakup firme Kdaj je smiselno kupiti firmo? Posameznik lahko postane lastnik podjetja na več načinov. Lahko se odloči, da podjetje ustanovi sam ali pa se pridruži […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*