Prodam podjetje d.o.o.

Ali res lahko?

Prodam podjetje d.o.o.

d.o.o.

Tisti podjetniki, si rečejo: namesto za zaprem raje .o.o., ravnajo ekonomsko bolj premišljeno od prvih. Se sprašujete zakaj in kako je to mogoče? Osnovni ekonomski zakon pravi, da se cena določa med ponudbo in povpraševanjem. To preprosto pomeni, da tam kjer obstajata ponudba in povpraševanje, tam je mogoče oblikovati ceno. In ko povezavo ima to s tem, da prodam ? Povezava je in ta obstaja zato, ker obstaja povpraševanje po starih podjetjih. To lahko razumemo tako, da pogledamo, kakšni so razlogi, zakaj bi si nekdo želel kupiti staro podjetje.

Bi radi prodali podjetje d.o.o.?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Na eni strani lahko tistega, ki pravi, da prodam , hitro razumemo: znebiti se želi nečesa, kar mu dela več stroškov kot koristi. Če ima podjetnik podjetje, s katerim ne posluje več, ima z njim kar precej stroškov. Plačevati mora mesečne stroške poslovnega una pri eni izmed bank v Sloveniji, ne glede na to ali ustvarja kakršen koli promet. Če je podjetje davčni zavezanec mora računovodstvo mesečno oddajati poročila davčnemu uradu, pa čeprav ne izdaja računov. Poleg tega pa mora računovodstvo poslati tudi zaključne bilance in druga zaključna letna poročila, saj to zahteva zakon. Stroškom računovodstva se torej ni mogoče izogniti. Poleg tega pa ima tisti, ki pravi, da d.o.o., še dodaten motiv: plačevati je potrebno tudi poslovne prostore oz. vsaj najemnino za poslovni naslov podjetja. Zakon namreč zahteva, da je podjetje registrirano na nekem naslovu. Če petnik nima lastne nepremičnine, se mora dogovoriti z lastnikom, da pridobi dovoljenje za registracijo. To pa je običajno potrebno plačati.

Podjetje v mirovanju torej tako ali drugače predstavlja stroške in je s tem samo po sebi umevno, da tisti, ki z njim ne ustvarja dobička, nima interesa, da bi ga pustil odprtega, zato tudi lahko slišimo podjetnike, ki pravijo, da d.o.o.. In kdo po takšnem podjetju povprašuje? Teh je prav tako kar precej, začenši s tistimi, ki bi radi pridobili ugoden kredit. Podjetje, ki že nekaj let posluje, izkazuje v preteklosti soliden denarni tok, nima zgodovine blokiranih računov itn. ima dobro boniteto, s katero si lahko podjetnik olajša postopek pri pridobivanju kredita. Po drugi strani so tukaj še razpisi za nepovratna sredstva. Določeno podjetje je upravičeno do teh, če ima sedež v občini, kjer razpis velja, če posluje vsaj dve leti in podobno. Novoustanovljeno podjetje v takšnem primeru sploh ne more kandidirati na razpisu, staro pa lahko. Tako lahko vidimo, da ni miselna le izjava prodam podjetje d.o.o., ampak tudi, da ga kupujem, saj je razlogov za to kar precej. Nenazadnje je potrebno za ustanovitev podjetja zagotoviti 7.500 EUR osnovnega kapitala. Pri nakupu starega podjetja pa je ta kapital že bil vplačan in ga novemu lastniku ni potrebno dodatno pridobivati.

Imate vprašanja glede podjetja d.o.o.?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*