Prodam podjetje z delom

Prodam podjetje z delom

Prodam podjetje z delom

delom

Gospodarska kriza v Sloveniji še vedno ni popustila, zato je izjemno lahko prodati podjetje, vendar le v primeru, da lom. Kaj to pomeni? Preprosto: da prodam podjetje z delom, ki je zacementirano s pogodbami in predvsem obogateno z dobrimi strankami, ki redno plačujejo. Praktično vsakdo bo videl, da je takšno podjetje lahko vredno kar precej denarja, saj ima odprto prihodnost za širitev poslovanja in s tem rast dobička.

To je lahko dobra priložnost tako za prodajalce kot za kupce. Tisti, ki se odloči: prodam nočem kar tako ukiniti posla, lahko s tem naredi tudi etično odločitev. Podjetje z delom ima zaposlene, ki bi izgubili službo, če bi se lastnik odločil, da bo podjejte zaprl. S tem, ko podjetje z delom dobi novega lastnika, pa se lahko posel nadaljuje, zaposleni ohranijo službo in stari lastnik dobi kupnino. Vse strani v tem krogu so s tem lahko povsem zadovoljne.

Bi radi prodali podjetje z delom?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Ko stari lastnik pravi:  to lahko priložnost tudi za nekoga, ki se na zavodu za zaposlovanje že mesece ali celo leta trudi, da bi našel zaposlitev. Niso vsa podjetja z delom vredna sto tisoče evrov. Koliko je podjetje vredno in s tem kolikšna je njegova cena, je možno relativno natančno oceniti. Pregleda se promet, veljavne pogodbe, portfelj strank, povprečne plačilne roke in druge kazale poslovanja in se na podlagi tega določi ceno. Kakšno manjše storitveno podjetje lahko stane tudi le nekaj tisoč evrov, pri tem pa omogoča redno plačo.

Vendar je potrebno na takšen posel pogledati širše. Vzeti podjetje v lastne roke, pomeni vzeti v lastne roke svojo finančno prihodnost. Ko nekdo pravi, prodam podjetje z delom, ker se mi ne ljubi več ukvarjati s tem, je to lahko odlična priložnost za nekoga, ki je pripravljen delati in vložiti svoj trud v rast podjetja. Na delovnem mestu, ki ga priskrbi delodajalec, je oseba vedno nekoliko omejena z možnostjo rasti, v lastnem podjetju pa je oseba gospodar svoje prihodnost in je od nje odvisno, kako daleč bo popeljala neko podjetniško iniciativo.

Tudi tisti, ki si konec dneva pravi: » se mi ne ljubi več«, ima lahko od tega veliko korist. Kupnino od podjetja lahko naloži v drug projekt, investira v kakšno sorodno ali povsem drugačno alternativo oz. se upokoji. Največja škoda se zgodi takrat, ko se uspešni podjetniki odločijo, da bodo zaprli svoje podjetje. To vodi v odpuščanje delavcev, prekinitev pogodb s kupci in dobavitelji, s tem pa se osiromaši celotna mreža, ki jo je podjetje pomagalo graditi.

Imate vprašanja glede prodaje podjetja z delom?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*