Registracija firme v Sloveniji

Postopki in stroški pri ustanavljanju firme

Registracija firme v Sloveniji

Registracija firme v Sloveniji

Registracija firme v Sloveniji je postopek, ki je urejen z Zakonom o gospodarskih družbah in je v zadnjih nekaj letih postal precej bolj poenostavljen, kot je bil nekoč. Skrajšanje postopka velja predvsem pri ustanavljanju samostojnega podjetnika in pa družbe z omejen odgovornostjo. V primeru, da vas zanima registracija firme v Sloveniji s pravno organizacijsko obliko d.o.o., potem morate v ta namen pripraviti kar nekaj dokumentacije. Potrebovali boste izvirni ali pa overjeni prepis ustanovitvene pogodbe oziroma statuta. Da bo registracija firme v Sloveniji uspešna, boste morali natančno navesti seznam vseh družbenikov in nevesti vložke, ki jih je vsak družbenik vplačal v osnovni kapital podjetja. To velja tako za denarne kot za stvarne vložke. Naslednja stvar, ki je potrebna, da je registracija firme v Sloveniji izvedljiva, je potrdilo banke, pri kateri je podjetje odprlo svoj transakcijski račun, da se na njem nahajajo potrebna denarna sredstva, s katerimi lahko podjetje prosto razpolaga. To je pomembno predvsem takrat, kadar se registracija firme v Sloveniji izvaja z vpisom osnovnega kapitala v obliki denarja. V primeru, da se bo v osnovni kapital vpisovalo stvarne vložke, pa je potrebno poročilo pooblaščenega revizorja, ki potrdi vrednost vseh stvarnih vložkov.

Registracija firme v Sloveniji

Registracija firme v Sloveniji ni več tako zapletena stvar, kot je bila nekoč. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Registracija firme v Sloveniji pri Firmica d.o.o.

Najlažji postopek, s katerim poteka registracija firme v Sloveniji, je tisti, ki ga omogoča elektronski portal VEM. Gre za izjemno nazoren in preprost sistem, s pomočjo katerega je možna registracija firme v Sloveniji v nekaj klikih. Vendar pa to velja le za enoosebne družbe z omejeno odgovornostjo in za samostojne podjetnike. Vse ostale pravno organizacijske oblike podjetij se registrirajo prek starih postopkov, ki vključujejo tudi delo notarjev, zaradi česar so ti postopki tudi dražji. Dejansko pa je registracija firme v Sloveniji v obliki s.p. ali d.o.o. prek točk VEM popolnoma brezplačna. Seveda se osnovni kapital pri d.o.o.-jih ne more šteti kot strošek odpiranja podjetja, saj so to denar ali pa sredstva, s katerimi podjetje prosto razpolaga pri opravljanju svojih poslovnih procesov. Pomembno je predvsem to, da takšen način, ki ga omogoča registracija firme v Sloveniji, ne vključuje nobenih upravnih taks, pristojbin ali kakšnih skritih stroškov.

Faza, ko poteka registracija firme v Sloveniji, je iz podjetniškega vidika zaključna faza pred samim zagonom poslovne ideje. Pred tem je pomembno, da podjetje pripravi kvaliteten poslovni načrt, v katerem ovrednoti fiksne stroške, preveri potencialne kupce na trgu, izdela krizno strategijo in podobno. Zato je registracija firme v Sloveniji brez jasne poslovne in razvojne strategije prenagljena, saj v trenutku, ko se firma ustanovi, pričnejo nastajati neizogibni fiksni stroški.

Imate vprašanja glede registracije firme v Sloveniji?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*