Registracija podjetja

Podjetje od poslovnega računa do svojega sedeža

Registracija podjetja

Registracija podjetja

Registracija podjetja je v Sloveniji v zadnjih letih postala relativno preprosta. Predvsem z uvedbo točk VEM (vse na enem mestu), se je povečala preglednost postopka in tisto, kar je najbolj pomembno, skrajšal se je čas, ki je potreben, da se registracija podjetja zaključi. V poslovnem svetu je vedno čas tisti, ki postavlja omejitve. Slej ko prej vsak človek opazi, da je čas denar in prej kot pričnemo obvladovati čas, prej ga lahko pričnemo porabljati na tak način, da iz njega iztisnemo maksimalen izkupiček. Tega se zavedajo predvsem tisti, ki se jim registracija podjetja mudi, ker imajo poslovno idejo, pri realizaciji katere jih lahko prehiti potencialni konkurent. Včasih se odpre kakšna niša na trgu, ki jo lahko spretno izkoristi le eno podjetje ali pa manjše število podjetij, zato je čas, ki ga zahteva registracija podjetja, tako dragocen.

Registracija podjetja v praksi

Ustanovitev podjetja se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Registracija podjetja je lahko zapleten postopek

Vendar pa preden izkoristite prednosti točk VEM, kjer se lahko izpelje celotna registracija podjetja, morate narediti nekaj korakov. Najprej morate odpreti poslovni račun pri katerikoli poslovni banki. Že na tem mestu je pametno, da preučite različne ponudbe bank. Bančništvo za pravne osebe je precej dražje kot bančništvo za fizične osebe. Preprosto povedano, vsaka transakcija predstavlja dodaten strošek. Zato še preden je registracija podjetja zaključena, izberite banko, ki ima najnižje stroške – z leti poslovanja bodo prihranki od transakcijskih stroškov strmo naraščali. Vendar preden je registracija podjetja končana, ta račun še ni polnopravni poslovni račun, ampak je le začasne narave. Šele s sklepom o registraciji, s katerim se zglasite na izbrani banki, se začasni račun preoblikuje v poslovni račun. V primeru,da boste kot osnovni kapital uporabili denarna sredstva v višini 7.500 evrov, jih morate nakazati na ta začasni račun, ki ste ga odprli, preden je bila registracija podjetja zaključena.

Ena izmed ključnih pridobitev v Slovenskem prostoru je e-VEM. To je spletno mesto, na katerem poteka registracija podjetja. Takšen začasni poslovni račun lahko preden se registracija podjetja zaključi, odprete tudi kar prek spleta na točki e-VEM. Vendar pa je pri tem prisotna ena velika pomanjkljivost: v spletnem sistemu delujejo le nekatere banke, zaradi česar ni nujno, da boste lahko izbrali tisto, ki nudi najcenejše storitve ali pa vam je osebno najbolj pri srcu zaradi katerih drugih subjektivnih ali poslovnih razlogov.

Vsako podjetje mora imeti svojo firmo in sama registracija podjetja se brez nje ne more zaključiti. Firma je ime s katerim podjetje posluje v pravnem prometu in seveda tudi na trgu. Podobno kot ima vsak človek svoje lastno ime, ima tudi vsako podjetje svojo firmo. Uspešna registracija podjetja zahteva firmo, ki je sestavljena iz dejavnosti, pod katero je podjetje registrirano, in pa pravno organizacijsko kratico kot je npr. d.o.o. Registracija podjetja pod firmo, ki zavaja glede vrste dela, zakonsko ni dopustna.

Naslednji pomembni korak, ki ga zahteva registracija podjetja, je sedež. Vsako podjetje mora imeti sedež na nekem fizičnem naslovu. Seveda pa ni nujno, da se nahajajo poslovni prostoru na naslovu sedeža podjetja. Seveda je odvisno od same narave dela, vendar je iskanje primernih prostorov izjemno pomembno. Na tej ravni lahko veliko naredite tako iz stališča spodbudnega delovnega okolja kot iz stališča minimiziranja stroškov.

Imate vprašanja pri registraciji podjetja?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*