Ukinitev d.o.o.

Prodaja se bolj splača kot ukinitev d.o.o.

Ukinitev d.o.o.

Ukinitev d.o.o.

Razmišljate o tem, da bi izvedli ukinitev d.o.o.? Pa ste prepričani, da se vam to zares najbolj izplača? V Sloveniji imamo precej razvito borzo podjetij, prek katere poteka živahno trgovanje z d.o.o.-ji. Nekateri podjetniki nimajo več želje, da bi vodili svoje podjetje, drugi pa čim prej potrebujejo podjetje, ki je davčni zavezanec. Če imate takšno podjetje tudi vi, potem se bolj kot ukinitev d.o.o. splača prodaja le tega.

Vendar pa ni vsak d.o.o. primeren za prodajo. Takšen, ki je imel v preteklosti velikokrat blokiran transakcijski račun, ni ravno najbolj atraktiven, zato zanj pride bolj v poštev ukinitev d.o.o.. Če pa imate d.o.o., ki ni nikoli imel blokiranega računa, ki ima poravnane vse obveznosti do deležnikov kot so banke, zaposleni, dobavitelji in drugi, potem ga lahko tudi prodate. In kaj boste imeli vi od tega, če se namesto za ukinitev d.o.o. odločite za prodajo?

Prva prednost je v nižjih stroških. Vsaka ukinitev d.o.o. potegne za seboj kar nekaj stroškov, ti pa so povezani predvsem z delom notarja. Za notarje pa tako ali tako vsi vemo, da so izjemno dragi. Če dobite kupca za vaš d.o.o., potem se običajno dogori tako, da kupec plača notarske stroške in prodajalec je že s tem poplačan. Če pa je podjetje imelo izjemno lepe bilance v preteklosti, pa lahko dobi zanj celo kupnino.

Izognite se nepotrebnim stroškom, ki jih prinaša ukinitev d.o.o.?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Veliko podjetnikov se odloča za nakup d.o.o.-ja zaradi različnih razlogov. Dobra bilanca v preteklosti pomeni dobro boniteto, zato je lažje priti do virov financiranja. Lažje je pridobiti kredit na banki, lažje je prepričati komisijo pri pridobivanju nepovratnih sredstev in podobno. Če imate primerno podjetje, potem se nedvomno ukinitev d.o.o. ne splača, saj lahko skoraj zagotovo zanj dobite kakšnega kupca, ki išče prav takšno podjetje, kot bi ga vi radi zaprli.

Zavedati pa se morate, da nihče ni pripravljen kupiti podjetja z dolgovi. Takšno podjetje nima nobene vrednost. Kakšno je finančno stanje podjetja lahko pogleda vsako na portalu AJPES-a, tako da tukaj ni mogoče kupcev imeti za norca. Če ne veste, kaj se vam najbolj splača, ali ukinitev d.o.o. ali prodaja, kontaktirajte podjetje Firmica, ki vam bo pri tem znalo najbolje svetovati.

Imate vprašanja glede postopka ukinitve d.o.o.-ja?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*