Vas zanima ustanavljanje podjetij?

Poenostavljena birokracija pri ustanavljanju podjetij

Ustanavljanje podjetij (jShutterstock)

Ustanavljanje podjetij (jShutterstock)

Ustanavljanje podjetij je proces, na katerega naletijo vsi, ki se odločijo za to, da preskusijo svojo poslovno idejo udejanjiti na trgu. Vendar pa je ustanavljanje podjetij, vsaj kar se birokratskega procesa tiče, možno tudi prepustiti drugim. Nekatera podjetja se namreč tako rekoč profesionalno ukvarjajo s tem, da svojim strankam uredijo celoten postopek, ki je potreben za to, da se ustanavljanje podjetij uspešno začne in končna z vpisom v Poslovni register Republike Slovenije. Takšno ustanavljanje podjetij je primerno predvsem za dva profila podjetnika: za tiste, ki celoten osebni napor usmerjajo le v tehnično in operativno delovanje podjetja, to je dejanski poslovni proces, in za tiste, ki se zaradi osebnih razlogov želijo izogibati temu, da bi samostojno opravljali celoten formalno birokratski proces, ki ga ustanavljanje podjetij zahteva.

Ustanavljanje podjetij v praksi

Ustanavljanje podjetij se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Varnost ustanavljanja podjetij

Večinoma pa se ustanavljanje podjetij izvrši v prvi osebi s strani tistih, ki se prvič odpravljajo svojo poslovno srečo preizkusiti na realnem trgu. Vsi, ki se tega lotijo, se morajo zavedati, da je to tvegan proces. Vendar pa vsaka odločitev v življenju predstavlja določeno mero tveganja, tako da to ne more biti proti argument za ustanavljanje podjetij. Na tveganje je potrebno gledati kot na nujno spremljevalko vsake poslovne odločitve, zato je pomembno, da se ga naučimo obvladovati. Že takoj na začetku je ustanavljanje podjetij tvegano, ker nihče ne more napovedati, kakšno bo poslovanje v prvih mesecih. To je najbolj delikaten čas. Po tem, ko je ustanavljanje podjetij zaključeno, nastopi čas uveljavljanja na trgu in najbolje se obnesejo tista podjetja, ki imajo izdelan kakovosten poslovni načrt. Pri tem je najpomembnejša realna ocena stroškov, predvsem tistih, ki so stalne oziroma fiksne narave. Predvsem tista podjetja, ki v prvem kratkoročnem obdobju še ne bodo imela veliko prometa, bodo morala veliko taktičnih naporov usmeriti predvsem financiranju fiksnih stroškov. Če pa se je ustanavljanje podjetij takoj prevesilo v številne pogodbe, pa se bo moralo poslovodstvo ukvarjati predvsem s financiranjem variabilnih stroškov, ki so povezani s končnim proizvodom ali storitvijo. Realna projekcija teh stroškov je podporni steber vsakega podjetja.

Gledano iz formalnega vidika pa je dandanes ustanavljanje podjetij precej poenostavljeno. Bodočim podjetnikom je začetek poslovne poti precej olajšal sistem Vse na enem mestu (VEM), ki na enem mestu zgošča skoraj vse potrebne formalne korake, ki jih moramo storiti, da se ustanavljanje podjetij začne in tudi uspešno zaključi. To je precej izboljšajo stanje slovenskega poslovnega okolja, saj so poenostavljeni procesi, ki omogočajo, da ustanavljanje podjetij poteka na hiter in učinkovit način, tudi dober signal za tuje podjetniki. Takšen sistem zagotavlja transparentnost in jasnost procesa. Za tiste, ki jih zanima ustanavljanje podjetij, pa je privlačna tudi e-VEM alternativa, ki omogoča ustanavljanje podjetij prek spleta. Na takšen način se lahko registrirajo tako samostojni podjetniki kot družbe z omejeno odgovornostjo. Zelo pomembno pa je poudariti, da je uporaba točk e-VEM popolnoma brezplačna. Tudi digitalno potrdilo, ki je potrebno za registracijo, lahko že lep čas pridobi vsak državljan brezplačno tako, da vloži zahtevek na katerikoli upravni enoti. Ustanavljanje podjetij je postalo preprosto, vendar s tem, ko se ta proces konča, se težji del poslovne poti šele začenja.

Imate vprašanja pri ustanavljanju podjetij?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*