Ustanovi d.o.o. z Firmica.si

Kako poenostaviti ustanovitev d.o.o.-ja

Ustanovi d.o.o. (Shutterstock)

Ustanovi d.o.o. (Shutterstock)

Kdor ustanovi d.o.o., mora, če želi ta proces opraviti prek točke e-VEM, opraviti nekaj korakov, ki sicer niso časovno ali birokratsko prezahtevni, zaradi tega jim je lahko kos prav vsakdo. Prednost elektronskega Vse na enem mestu (e-VEM) je prav poenostavitev postopka, tako da kdor tam ustanovi d.o.o., za to lahko porabi le nekaj klikov in že je postopek zaključen. Tisti podjetnik, ki ustanovi d.o.o. prek e-VEM, mora sicer zagotoviti celoten ustanovitveni kapital v denarnih sredstvih. Prek spleta lahko odpre začasni TRR bodočega podjetja, na katerega mora nakazati 7.500 evrov ustanovitvenega kapitala, če gre seveda za družbo z omejeno odgovornostjo. Tako prek spleta se lahko ustanovi d.o.o. le z denarnimi vložki, ne more pa se ga ustanoviti s stvarnimi vložki v osnovni kapital oziroma z vrednostnimi papirji ali kakšno drugo vrednostjo. Začasni račun, ki se ga odpre, preden se ustanovi d.o.o., lahko sprejema le denar. Če nekdo želi, da se ustanovi d.o.o. s tem, da se kot vložek v osnovni kapital vpišejo drage kovine, kot je zlato, mora postopek izpeljati v fizični točki VEM. Naslednja omejitev je tudi ta, da se prek e-VEM ustanovi d.o.o., ki je enoosebne narave, poleg tega pa je na spletu že pripravljen ustanovitveni akt, ki ga ni mogoče dodatno spreminjati med samim procesom ustanavljanja podjetja.

Ustanovi d.o.o. v praksi

Ustanovitev d.o.o. se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Ustanovi d.o.o. pri Firmica d.o.o.

Poleg omenjenih omejitev, pa ponuja točka e-VEM tudi številne razloge, zaradi katerih se jo splača uporabiti. Kdor prek nje ustanovi d.o.o., lahko istočasno poskrbi tudi za pridobitev vseh potrebnih obrtnih dovoljenj in sicer za vse vrste družb. Poleg tega tisti, ki ustanovi d.o.o. prek spleta, lahko prijavi vse potrebne podatke, ki jih potrebuje Davčna uprava Republike Slovenije. To pomeni, da se lahko izpelje vpis v davčni register, ureja se lahko davčno obdobje (podjetnik sam določi začetek in konec davčnega leta), možno je izračunati tudi predvideno davčno osnovo.

Tisti podjetnik, ki ustanovi d.o.o. prek e-VEM, pa si lahko olajša tudi postopek objave delovnega mesta. Na voljo je namreč obraze DP-1, ki ga izpolni v digitalni obliki, ta pa se nato javno objavi. Možna je tudi prijava delavcev in ostalih družbenikov v sistem obveznega socialnega zavarovanja, prav tako pa tudi njihovih otrok. Prav tako se lahko izvajajo vsi vpisi sprememb, ki nastanejo v povezavi z zaposlenimi in v povezavi s podatki, ki določajo aplikacijo davščin na podjetje.

Imate vprašanja pri ustanovitvi d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*