Ustanovitev podjetja d.o.o.

Kdaj je primeren čas za ustanovitev d.o.o.?

Ustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja

Ali ste se kdaj vprašali, kdaj je pravi trenutek za ustanovitev podjetja d.o.o.? Zavedati se morate, da s trenutkom, ko se dejansko izvede ustanovitev d.o.o.-ja, pričnejo nastajati fiksni stroški. Če se imate v podjetju namen zaposliti, boste že v prvem mesecu morali sebi izplačati plačo in poravnati vse prispevke. Poleg tega ustanovitev podjetja zahteva odprtje bančnega računa za podjetja, kar doprinese dodatne stroške za vodenje transakcijskega računa. Ne nazadnje so tukaj še stroški, ki jih bospa morate dodati še vse tiste stroške, ki so specifični oziroma značilni za vaš konkretni poslovni proces.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja v tujini?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Glede na vse te vidike, se ustanovitev podjetja splača šele v tistem trenutku, ko je vaša poslovna ideja v fazi, ko jo lahko realizirate. Vendar to je šele eden izmed kritičnih pogojev. Še pomembnejše od tega je, da se počaka do trenutka, ko imate nekaj potencialnih strank. To seveda ne pomen, da morate imeti že kar stoodstotne dogovore. Vendar pa naj ustanovitev podjetja d.o.o. počaka vsaj do trenutka, ko ste dodobra preučili trg in potencialno povpraševanje. Razvoj poslovne ideje mora potekati z roko v roki s preučevanjem možnosti, ki jo ima ideja na trgu. Res pa je, da dokler ustanovitev ne bo izvedena in dokler ne boste pričeli dejansko poslovati, ne boste vedeli kakšen je dejanski potencial. Vendar pa morate po poslovni poti postopati s čim bolj varnim korakom, ta pa je vedno olajšan s tem, če poskušate čim bolj zmanjšati tveganje in sprejemate odločitve in ukrepe takrat, ko ste dejanje premislili na trezen in analitični način.

Kako ustanoviti podjetje d.o.o. v letu 2016

Ustanovitev podjetja d.o.o. v 2016 ni več tako zapletena stvar, kot je bila nekoč. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec  ali pokličite 041 823 888 ali email: [email protected]
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Ustanovitev podjetja d.o.o. pri Firmica.si

Ustanavljanje podjetja od vas takoj zahteva finančni vložek v podjetje, ki znaša 7.500 evrov osnovnega kapitala. Če se odločite za denarni vložek, morate vedeti, da to ni izgubljen denar, ampak ga lahko že takoj po ustanovitvi porabite za nakup osnovnih sredstev in drugih elementov, ki so potrebni za začetek poslovnega procesa. Če boste ustanovitev  izvedli na podlagi stvarnega vložka, boste pri tem imeli nekaj več birokratskih obveznosti, saj je potrebno vložek vrerek notarja. Opozoriti velja še na to, da lahko postopek izpeljete v kombinaciji s stvarnim vložkom in denarnim vložkom.

Najbolj tradicionalen način, s katerim je možna ustanovitev podjetja, je z denarnim vložkom. V tem primeru lahko ustanovite podjetje prek spleta na portalu e-VEM Ustanovitev podjetja d.o.o.. V tem postopku ne boste plačali niti evra upravnih taks in podjetje bo lahko pričelo poslovati že po nekaj klikih. Nekoliko bolj zapletena je ustanovitev v primeru, ko imate odlično poslovno idejo, vendar pa ste brez kapitala. V tem primeru lahko d.o.o. tudi kupite. Tretja fizična ali pravna oseba ustanovi novo podjetje, nato prepiše 7.500 evrov osnovnega kapitala kot vaš dolg, vi za storitev plačate dogovorjeni znesek in podjetje je po tem, ko sodišče izda sklep o prepisu, vaše. Klasična ustanovitev podjetja  torej ni edini način, kako lahko postanete lastnik novega podjetja.

Imate vprašanja glede ustanavljanja d.o.o.?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*