Ustanovitev podjetja v Sloveniji

Kaj je potrebno upoštevati pri ustanovitvi podjetja v Sloveniji

Ustanovitev podjetjav Sloveniji

Ustanovitev podjetja v Sloveniji.

Zakon o gospodarskih družbah je bil napisan, da bi ljudem s podjetniško iniciativo ponudil pravni okvir, znotraj katerega lahko izvedejo ustanovitev podjetja d.o.o. in v njegovem okviru opravljajo dejavnosti, ki jih dopušča zakon. Vendar pa takrat, ko se nekdo ukvarja z vsemi postopki, ki jih predpostavlja ustanovitev podjetja, ne naleti le na zakonske težave, ampak tudi na številne praktične probleme. Običajno pa se praktične težave mešajo z zakonskimi zahtevami in omejitvami.

Tipični primer takšnega mešanja problemov, ko poteka ustanovitev podjetja d.o.o. v Sloveniji, je iskanj sedeža za podjetje. Zakon namreč določa, da mora vsako podjetje biti prijavljeno na določenem naslovu. Kadar poteka postopek za ustanovitev podjetja, gre običajno za novo podjetje, ki še nima veliko kapitala, kaj šele da bi imelo svoje poslovne prostore. Težava je lahko že najem, ki predstavlja zajeten fiksni mesečni strošek najemnine, ogrevanja, vode, elektrike in vsega ostalega. Nekateri pomislijo, da lahko za ustanovitev podjetja zadošča vsaj za prvih nekaj tednov ali mesecev, ki so potrebni, da se podjetje uteče, uporabijo kot sedež kar domači naslov. Tisti, ki živijo v podnajemniškem stanovanju pa takšno rešitev le stežka uporabijo. Kot alternativa temu je najem virtualne pisarne, kjer se s ponudnikom dogovorite o obsegu te storitve. Običajno omogoča registracijo na dani naslov in možnost prejemanja pošte na tem naslovu.

Zelo pomemben vidik za vsakogar, ki se ga zanima ustanovitev podjetja d.o.o. v Sloveniji, je urejeno računovodstvo. Ponudnikov računovodskih storitev je res veliko, pomembno pa je, da dobite pravega. Zakon namreč določa, da za računovodske izkaze odgovarja podjetje in ne računovodja, ki jih je izdelal. Torej ustanovitev podjetja zahteva tudi raziskavo ponudnikov računovodskih storitev, saj lahko podjetje v primeru, da računovodski izkazi niso vodeni pravilno, bremenijo hude denarni kazni, ki lahko vodijo celo v prenehanje družbe.

Kako poteka ustanovitev podjetja v Sloveniji?

Ustanovitev podjetja se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo  Izpolnite ustanovitev-doo-koraki   Obrazec
2-ustanovitev-doo  Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo  Podpis pogodbe pri notarju

Ustanovitev podjetja lahko opravite pri Firmica.si

Zakon za ustanovitev podjetij d.o.o. določa tudi uporabo poslovnega bančnega računa. Vsak, ki ga zanima ustanovitev podjetja v Sloveniji, se mora zavedati, da so storitve za pravne osebe pri bankah bistveno dražje kot za fizične osebe. Kot primer naj povemo, da se zaračuna vsak posamični dvig gotovine iz transakcijskega računa pravne osebe (podjetja). Spet je zelo pomembno, da ko poteka postopek za ustanovitev podjetja v Sloveniji, bodoči podjetnik pregleda vse ponudbe, ki se precej razlikujejo. Tako lahko že na samem začetku prične s procesom minimizacije stroškov. Prej kot se podjetnik zaveda, da je uspeh poslovanja odvisen tako od minimizacije stroškov kot maksimizacije dobička, bolje je in če se to dogaja že v fazi, ko šele poteka ustanovitev podjetja, gre za toliko bolje začrtano poslovno pot.

Ustanovitev podjetja se lahko posamezniki lotijo samostojno in še posebej je stvar preprosta, če to izvedejo prek e-VEM sistema. Tako je ustanovitev podjetja d.o.o. v Sloveniji možna že v nekaj klikih. Vendar le v primeru, če podjetnik zagotovi 7.500 evrov osnovnega kapitala v denarju. ČE gre za stvarne vložke, potem se stvari nekoliko zapletejo in nekdo, ki se na ustanovitev podjetja ne spozna najbolje, bo v tem primeru potreboval pomoč, kako se lahko pravno uredijo vpisi. Vendar tudi v tem primeru ustanovitev podjetja d.o.o. ni tako zapletena in dolgotrajna, kot se morda zdi na prvi pogled, terja pa nekaj več birokracije in stroškov (zlasti pri notarjih).

Vas zanima ustanovitev podjetja v Sloveniji?

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected].

Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*