Zapiranje podjetja

Zapiranje in prodaja podjetij

Zapiranje podjetja

Zapiranje podjetja

Najbolj pogost način, ki ga izberejo podjetniki za zapiranje podjetja, je zapiranje po skrajšanem postopku. Pri tem pa je postopek precej specifičen. Takšen hiter postopek zapiranja zahteva delo notarja. Najprej je potrebno pri notarju priglasiti namero o zaprtju po skrajšanem postopku brez likvidacije. Pri tem morajo biti prisotni vsi družbeniki podjetja, ki se skupaj odločijo za zapiranje podjetja. Pri notarju se nato za zapiranje podjetja pripravi sklep in zapis, ki dokazuje, da podjetje nima nobenih obveznosti in da so urejena popolnoma vsa razmerja do veh zaposlenih v podjetju. Vendar tudi če se izkaže šele kasneje, da so obveznosti podjetja obstajale, imajo upniki samo eno leto časa, da izterjajo svoje terjatve od družbenikov podjetja. V primeru, da ti pogoji niso uresničeni, potem skrajšani postopek zaprtja ni možen.

Zapiranje podjetja s Firmico.si

Potrebujete podrobnejše informacije?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Za zapiranje podjetja po skrajšanem postopku je potrebno po tem, ko je notarski zapis pripravljen in je sklep formalno popoln, postopek nadaljevati z zabeležbo spremembe v sodnem registru. Vsako delujoče podjetje je zapisano v njem in dokler se v njem nahaja, lahko izvaja ves pravni promet v skladu z zakonom. Končni izbris iz sodnega registra potrdi registrsko sodišče, ki izbris tudi javno objavi.

Zapiranje podjetje za lastnike vedno predstavlja določen strošek. Potrebno je pripraviti zaključne bilance, kar pomeni, da je potrebno plačati računovodje. Nato je potrebno pripravljati zapisnike in sklepe pri notarju, kar tudi ni ravno poceni. Celoten postopek pa seveda traja kar nekaj časa. Namera o zaprtju mora biti javno objavljena tri mesece preden se podjetje sploh zapre. V tem času je potrebno plačevati vse sprotne fiksne stroške obstoja podjetja skupaj z vodenjem bančnega računa. Veliko bolj ugodno kot zapiranje podjetja je prodaja podjetja. Preko borze podjetij se najdejo kupci, ki so pripravljeni od vas prevzeti podjetje s poravnanimi obveznostmi, pri čemer lahko s prodajo več kot pokrijete vse stroške, ki nastajajo v procesu odsvojitve družbe.

Bi radi prodali podjetje?

Prosimo kliknite spodnji gumb in izpolnite obrazec
Prodam podjetje / posel

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*