Zaprtje d.o.o.

Kako izpeljati postopek za zaprtje d.o.o.

Podjetje dobi status s tem, ko ga pristojni organ vpiše v sodni register, zaprtje d.o.o. pa se zgodi v trenutku, ko je podjetje iz sodnega registra izbrisano. Zato velikokrat namesto besed zaprtje d.o.o., slišimo ali beremo besede izbris d.o.o.. S tem je mišljena ista stvar.

Čeprav zgleda zadeva izjemno preprosto, pa se zaprtje d.o.o. ne more zgoditi kar z nekaj kliki na miškinem gumbu. Potrebno je preveriti kar nekaj vidikov jetja, preden se ga lahko izbriše. To pomeni, da zaprtje d.o.o. ne more izvesti kar sam podjetnik, ampak mora to zanj narediti notar. Najbolj hiter postopek za zaprtje d.o.o. lahko dosežejo d.o.o.-ji, ki imajo le enega družbenika. V primeru, da je teh več, pa je potrebno doseči kar tri četrtinsko soglasje. Vsi družbeniki se morajo osebno zglasiti pri notarju in jasno navesti strinjanje, da želijo zaprtje d.o.o.. Na podlagi tri četrtinskega soglasja bo notar pripravil zapis, ki to voljo dokazuje.

Izognite se nepotrebnim stroškom, ki jih prinese postopek zaprtje d.o.o.-ja

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Med najbolj pomembnimi pogoji za zaprtje d.o.o. spada to, da ima podjetje poravnane vse obveznosti do strank, dobaviteljev, zaposlenih, bank in seveda tudi države. Plačani morajo biti vsi davki, povrnjeni vsi dolgovi in izplačane vse plače. Šele nato se lahko izvede zaprtje d.o.o. po običajni poti. V nasprotnem primeru bo potrebno pričeti s stečajnim postopkom, kjer se bodo upniki poplačali iz stečajne mase.

Samo zaprtje d.o.o. ni zastonj. Potrebno je plačati notarske stroške, ki se jim žal ni mogoče izogniti. Edini način, da se zaprtje d.o.o. izvede zastonj, je, da star lastnik d.o.o.-ja najde kupca, ki je pripravljen d.o.o. kupiti. V Slovenji imamo precej živahno borzo d.o.o.-jev, kjer se z njimi trguje. Možno je prodati celotno podjetje sk poslom, kar vključuje prodajo osnovnih sredstev, liste dobaviteljev in kupcev ter drugih prvin, ki spadajo h osnovnemu poslu. Možno pa je prodati tudi samo podjetje kot pravno osebo. Tudi za takšna podjetja obstaja kar nekaj povpraševanja. Tisti, ki želijo kandidirati na kakšnem razpisu, kot so tisti od Slovenskega podjetniškega sklada iščejo za nakup starejša podjetja, ker so razpisni pogoji taki, da lahko kandidirajo za nepovratna sredstva le podjetja, ki so starejša od dveh let.

Če imate podjetje, ki ima poravnane dolgove, ima solidno bilanco v preteklih letih in se ločate za zaprtje d.o.o., preverite, če ga lahko prodate. Izognili se boste stroškom notarja, saj jih bo plačal v celoti kupec podjetja, mogoče pa se vam uspe dogovoriti še za kakšno dodatno kupnino.

Imate vprašanja glede postopka zapiranja d.o.o.?

Kontaktirajte nas
tel 041 823 888 tel 040 823 888 tel 070 823 888 mail [email protected] place Tehnološki park 24, Ljubljana ali oddajte sporočilo v spodnjem obrazcu:

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo


Firmica.si

place Tehnološki park 24, 1000 LJ, Slovenia, EU
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 41 823 888viber
tel viber whatsapp Italian English 00386 40 823 888viber
tel viber whatsapp Slovenia English 00386 70 823 888viber
tel Slovenia Russian 007 499 346 8412
mail [email protected]
skypem firmica.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*