Ustanovitev d.o.o.

Kako poteka ustanovitev d.o.o.

Ustanovitev se uredi v treh korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

1-ustanovitev-doo Izpolnite ustanovitev-doo-koraki Obrazec
2-ustanovitev-doo Pošljemo vam ponudbo
3-ustanovitev-doo Podpis pogodbe pri notarju

Sklep AJPES-a in sodišča dobite običajno v roku 5-tih delovnih dni po obisku pri notarju, ter pričnete poslovati! Odgovore na dodatna vprašanja dobite tukaj.

Splošno o ustanavljanju d.o.o.

Ustanovitev d.o.o.

V nadaljevanju si bomo ogledali, kako poteka ustanovitev d.o.o, ki spada v eno izmed pravno formalnih oblik organizacije podjetja. V prvem koraku pomeni ustanovitev d.o.o to, da ustvarimo novo pravno osebo. Kratica pomeni »družba z omejeno odgovornostjo«. To pomeni, da ustanovitev d.o.o tisto fizično osebo ali več oseb, ki družbo ustanovijo, ne bremeni v njihovem osebnem imetju. Lastniki družbe ne odgovarjajo zanjo s svojim premoženjem, kot bi v primeru, če bi ustanovili s.p. oziroma, da bi postali samostojni podjetniki. Kdo in do kakšne višine odgovarja, ko gre za ustanovitev d.o.o? Odgovarja v bistvu družba sama in to v višini njenega osnovnega kapitala. Vsaka ustanovitev d.o.o zahteva, da družbeniki v podjetju zagotovijo vsaj 7.500 evrov osnovnega kapitala. Ta znesek je lahko zagotovljen v obliki denarnega zneska gf čim bolj hitro, lahko to storite prek spletne točke. Skozi nekaj klikov, ki vam bodo pobrali le kakšnih 30 minut, lahko zaključite ustanovitev d.o.o in že z njim poslujete. Vendar je tako hiter postopek možen le v primeru, da boste osnovni kapital zagotovili v celoti v denarni obliki. To je nakazilo 7.500 evrov na račun bodoče družbe. Postopki, kjer ustanovitev d.o.o VEM poteka z zbiranjem kapitala drugih oblik, zahteva še nekatere pravne postopke, kjer se preverja vrednost in vpisuje v lastništvo družbe, kar pa se ne da rešiti tako hitro z nekaj kliki kot prenos denarnih sredstev na račun gospodarske družbe.

Ustanovitev doo.

Kadar gre za ustanovitev d.o.o VEM, kjer gre za e-VEM portal, lahko poteka ustanovitev d.o.o na najbolj enostaven način, vendar mora biti za tako ustanovljeno družbo značilno naslednje. Družba mora poleg denarnega vložka osnovnega kapitala imeti tudi družbeno pogodbo ali akt o ustanovitvi na obrazcu ustanovitev d.o.o vem, kjer ni mogoče nobene točke dodatno spremeniti. Obrazec je fiksiran in prav zaradi tega je možna ustanovitev d.o.o v tako kratkem času. Gre za izjemno hiter in poceni postopek, pri katerem potrebujete le eno stvar, da ga lahko zaključite, to je digitalno potrdilo. Kdor ne želi ali pa ustanovitev d.o.o ne more izpeljati na takšen način, prek spletnega VEM, bo moral obiskati notarja. Vendar pa je takšna ustanovitev d.o.o bistveno bolj draga kot ustanovitev d.o.o VEM prek spletnega portala, kjer ni nič dodatnih stroškov.

Zakaj d.o.o.?

Zakaj pa bi se kdo odločil za ustanovitev d.o.o. namesto s.p.? Zavedati se je potrebno, da je edini pregleden način za ustanovitev podjetja, ki ga ustanavlja več oseb, ustanovitev d.o.o.-ja. Nobeden od ustanoviteljev ne odgovarja s svojim premoženjem, kar je v tem primeru pomembno, saj nimajo vsi partnerji enakega premoženja in v nasprotnem primeru bilo tveganje neenakomerno porazdeljeno med njimi. Poleg tega pomembnega vzroka, pa je ustanovitev d.o.o precej bolj ugodna v davčnem smislu. Ta vidik pride v poštev zlasti takrat, kadar se povečuje dobiček. Dandanes je ustanovitev d.o.o v Sloveniji precej poenostavljena, saj s tem država želi spodbuditi podjetniško iniciativo, kar pa je možno le z zmanjševanjem birokracije.

Imate vprašanja glede ustanovitve doo

Odgovore nanje najdete tukaj ali nas pokličete na 041 823 888 ali pošljete email na: [email protected]. Najdete nas tukaj: placeTehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Slovenija, EU

2 comments on “Ustanovitev d.o.o.
  1. igor konig pravi:

    z iraškima partnerjema bi radi ustanovili mešani doo, torej dvas slovenca in dva iračana. kaj potrebujemo, da nam registrirate doo za 399 evrov?

    • Firmica pravi:

      Za registracijo podjetja v Sloveniji tujca potrebujeta slovensko davčno številko. Prav tako potrebujemo vse podatke od vseh štirih udeleženih pri registraciji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*