Ustanovitev podjetja

(d.o.o. – družba z omejeno odgovornostjo)

(s.p. – samostojni podjetnik)

 

V treh korakih

Ustanavljanje podjetja s pomočjo naše agencije

Večkrat si bodoči podjetniki zmotno predstavljajo, da je do ustanovitve d.o.o. dolga pot, ter da je za ustanovitev podjetja potreben velik finančni vložek, ki pa je za marsikoga nedostopen.

 • Nič več odvečnih poti, nič več iskanja informacij glede ustanovitve d.o.o. Pokličite nas in uredite vse na enem mestu.
 • V podjetju Firmica d.o.o. vam pomagamo pri premostitvi te ovire.
 • Podjetje lahko ustanovi tako fizična kot tudi pravna oseba, domača ali tuja.

Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) se uredi v nekaj korakih. Celoten postopek za vas pripravimo mi, vas potrebujemo le pri obisku notarja.

Ponudimo vam lahko povsem nova podjetja brez poslovanja, čista, brez obveznosti. Prav tako smo posredniki pri prodaji starejših podjetji, katera so čista, brez obveznosti in dolgov, katerih lastniki več ne potrebujejo.

Kontaktirajte nas:
041 823 888,, 040 823 888, 070 823 888
[email protected]

Kako odpreti podjetje – s. p. ali d. o. o.?

A.
Ustanovitev samostojnega podjetnika (s.p.)

Samostojni podjetnik je fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost. Za ustanovitev s.p. ne potrebujete ustanovnega kapitala kot je le ta potreben pri ustanovitvi d.o.o.  Samostojni podjetnik je pri opravljanju svoje dejavnosti odgovoren z vsem svojim premoženjem, medtem kot pri družbi z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) družba odgovarja s svojim premoženjem. Samostojni podjetnik z denarjem na poslovnem računu prosto razpolaga.

Za ustanovitev samostojnega podjetnika potrebujete le davčno številko in identifikacijski dokument. Za vse ostalo poskrbimo mi.

B.
Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

Družbo z omejeno odgovornostjo lahko ustanovi fizična ali pravna oseba, domača ali tuja. Lastnik je lahko eden ali več njih. Lastnik d.o.o. mora v svojem podjetju imenovati vsaj eno poslovodno osebo (direktorja) ali več oseb.

Osnovni kapital (osnovna glavnica) mora znašati vsaj 7500 eurov, vsak osnovni vložek pa najmanj 50 eurov. Družba z omejeno odgovornostjo se lahko ustanovi tudi s stvarnim vložkom v višini najmanj 7500 eur. Družba z omejeno odgovornostjo odgovarja s svojim premoženjem. Družbeni ne odgovarja za obveznosti družbe. Razpolaganje z denarjem družbe je omejeno na poslovne namene.

Pogoji za ustanovitev podjetja

Bodoči družbenik in bodoči zastopnik podjetja, oba morata biti pri postopku registracije osebno prisotna. Če gre za več osebno družbo, morajo biti prisotni vsi družbeniki in vsi zastopniki. Prepis podjetja na novega družbenika se lahko uredi tudi preko specialnega pooblastila.

Za odprtje podjetja (s. p. ali d. o. o.) potrebujete: veljavni osebni dokument, davčno številko, overjeno soglasje lastnika stanovanja oz. hiše, kjer bo prijavljen poslovni naslov in sedež vašega podjetja, v kolikor vi niste lastnik objekta.

Soglasje lastnik nepremičnine overi na Upravni enoti ali pri notarju. Original Izjavo za poslovni naslov in sedež potrebujete na naroku pri notarju na dan prenosa 100% poslovnega deleža na vaše ime oziroma pri vpisu samostojnega podjetnika v poslovni register.

Osnovni kapital (osnovna glavnica) mora znašati vsaj 7500 eurov, vsak osnovni vložek pa najmanj 50 eurov. Osnovni vložek je lahko zagotovljen v denarju ali kot stvarni vložek.

Ustanovitelj, družbenik in podjetnik ne more postati oseba, ki ima po 10.a člen ZGD-1 omejitve ustanavljanja družb in podjetnikov ter s tem omejitve pridobitve statusa družbenika.

Kaj uredimo za vas?

Kaj
uredimo
za vas ?

 • Preverjanje firme družbe v poslovnem/sodnem registru
 • Preverjanje po 10. a členu ZGD-1
 • Nudenje pomoči pri izbiri glavne dejavnosti ter registraciji ostalih dejavnosti, s katerimi bo podjetje poslovalo
 • Svetujemo pri izbiti pravno organizacijske družbe (s.p. ali d.o.o.)
 • Zagotovimo ustanovni kapital v višini najmanj 7500 eur, kot je določeno po ZGD-1
 • Pripravimo dokumentacijo za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) oziroma pomagamo pri pripravi dokumentacije pri odpiranju samostojnega podjetnika
 • Nudimo vam kredibilen poslovni naslov in sedež podjetja in s tem najem storitev Virtualne pisarne
 • Nudimo vam izvajanje računovodskih storitev za vaše podjetje ali samostojnega podjetnika
 • Nudimo pomoč pri izpolnjevanju obrazcev pri prevzemu poslovnega bančnega računa

Kakšna je investicija v primeru nakupa podjetja?

V kolikor podjetje kupite, ne potrebujete osnovnega kapitala, ki je po zakonu naveden najmanj 7500 eur. Kapital je že bil vplačan pri ustanovitvi podjetja.

Za ponudbo pri nakupu podjetja smo za vas dosegljivi na telefonskih številkah 041 823 888, 040 823 888, 070 823 888 ali nam preprosto napišite mail na naš elektronski naslov [email protected]. Sporočite nam vaše zahteve in želje glede nakupa podjetja, dopišite ostala vprašanja glede vašega zanimanja nakupa podjetja za vas. Odgovorili vam bomo s trenutno ponudbo podjetij, ki jih imamo v prodaji na dan vašega povpraševanja.

V samo treh korakih do novega podjetja!

1. korak

  Podatki o lastniku (družbeniku) št. 1
  Podatki o lastniku (družbeniku) št. 2